Egy nagyobb darab1-2 kg-s tarja, malachús, sonka.
1 nagy fej vöröshagyma
2 l coca cola – nem diétás-
Egy marék szegfűszeg
2 evőkanál kristálycukor
3 teáskanál mustár
1 evőkanál méz
Ha kissé füstös, barbecue-s ízt szeretnénk, ezt az érdekes, kissé szokatlan édes-sós keveréket kell elkészítenünk.
A húst besózzuk, mindenhol jól beledörzsöljük. Hagyjuk kicsit állni, 5-10 perc. Majd beletesszük egy akkor a fazékba, amelybe kényelmesen elfér. Tegyük mellé a megtisztított hagymát és felöntjük a Colával.
Főzési idejét úgy számoljuk, hogy kilogrammonként 1 óra. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot, hogy a kóla éppen hogy csak mocorogjon.
Mikor kész, vegyük ki és kapcsoljuk be a sütőt.240 C fokra. Amikor a hús már kissé kihűlt, hozzá tudunk nyúlni, bevagdossuk a zsírosabb felét. A vágásokba beletesszük a szegfűszegeket . A mustár és méz keverékével bekenjük minden oldalát, a tetejére rászórjuk a cukrot. Betoljuk a sütőbe kb. 10 perc, amíg felhólyagzik a teteje és megpirul.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.