Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Kólában párolt, mustáros-mézes sült

felvitel dátuma: 2013-09-29 16:20:57       mai nézettség: 1       nézettség: 1024
részletes recept
Kólában párolt, mustáros-mézes sült
Hozzávalók 6 személyre:

Egy nagyobb darab1-2 kg-s tarja, malachús, sonka.

1 nagy fej vöröshagyma

2 l coca cola – nem diétás-

Egy marék szegfűszeg

2 evőkanál kristálycukor

3 teáskanál mustár

1 evőkanál méz

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Ha kissé füstös, barbecue-s ízt szeretnénk, ezt az érdekes, kissé szokatlan édes-sós keveréket kell elkészítenünk.

 

A húst besózzuk, mindenhol jól beledörzsöljük. Hagyjuk kicsit állni, 5-10 perc. Majd beletesszük egy akkor a fazékba, amelybe kényelmesen elfér. Tegyük mellé a megtisztított hagymát és felöntjük a Colával.

Főzési idejét úgy számoljuk, hogy kilogrammonként 1 óra. Forraljuk fel, majd vegyük le a lángot, hogy a kóla éppen hogy csak mocorogjon.

Mikor kész, vegyük ki és kapcsoljuk be a sütőt.240 C fokra. Amikor a hús már kissé kihűlt, hozzá tudunk nyúlni, bevagdossuk a zsírosabb felét. A vágásokba beletesszük a szegfűszegeket . A mustár és méz keverékével bekenjük minden oldalát, a tetejére rászórjuk a cukrot. Betoljuk a sütőbe kb. 10 perc, amíg felhólyagzik a teteje és megpirul.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*