• 50 dkg darált háztartási keksz
• 3-4 evőkanál kakaópor
• 20 dkg porcukor
• 4 evőkanál feketekávé
1-2 ek. rum
• tej az összeállításhoz
Krém:
• 30 dkg vaj
• 20 dkg porcukor
• 15 dkg kókuszreszelék + 10 dkg a megszóráshoz
• magozott meggy
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel,hogy egy könnyen kezelhető masszát kapjunk.
Majd 3 kisebb és egy nagyobb részre osztjuk.
A kisebbeket egy vizes konyharuhán téglalap alakúra nyújtjuk(20x30) A kis tésztalapokra kenünk valamennyi krémet, kirakjuk szorosan magozott meggyszemekkel, és csak egyszerűen felcsavarjuk. Három vékony rudat kapunk. A végeiket le lehet vágni, hogy pontosan egyforma hosszúak legyenek.
A nagy tésztából egy szélesebb, de ugyanolyan hosszú téglalapot nyújtunk, mint a kicsik. Megkenjük krémmel, de nem túl vastagon. Két kis rudat ráhelyezünk, közéjük is krémet kenünk, majd erre kerül középre a harmadik meggyes rúd. A rudak oldalán, ahol egy kicsit beesik a töltelék, oda is kenünk krémet, kitöltjük az űrt, és ekkor a vizes konyharuha segítségével óvatosan feltekerjük.Szórjuk meg kókuszreszelékkel, majd tegyük hűtőbe.
Vizes konyharuha helyett lehet folpackot is használni,Én azt a massza tetejére raktam és úgy nyújtottam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.