50 dkg darált keksz-háztartási
25 dkg porcukor
1 vanília cukor
1 rumaroma
5 dkg kakaó
3 dl presszókávé vagy meggylé=én most 3 dl hideg tejjel készítettem.
Töltelék:
15 dkg ráma margarin
25 dkg porcukor
1 vanília cukor
1 csomag kókuszreszelék=10 dkg
A darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, vaníliás cukrot és a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el két felé. ( én ki is szoktam pontosan mérni )
A krémhez a puha vajat keverjük ki a porcukorral,vanília cukorral és a kókuszreszelékkel.
A gyúródeszkát hintsük meg jól kókuszreszelékkel, és az egyik adag masszát nyújtsuk ki rajta vékonyra úgy, hogy közben a tetejére is szórunk kókuszt a könnyebb nyújthatóság érdekében. A fél adag krémet kenjük a masszára, majd tekercsszerűen tekerjük fel. Tegyük hűtőbe, fóliázzuk le, és hagyjuk állni 2-3 órát,majd vizes éles késsel szépen szeletelhető.
Aki kevésbé édesen szereti az csökkentse a krémben a porcukor mennyiségét. smile hangulatjel
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.