Én már készítettem ilyet korábban, és így igaz, ahogy írod. Nagyon egyszerű, olcsó és finom.
Elegem lett abból, hogy nem kapok kókusztejet, ha egy helyen van is, nagyon drága. A paleo sütikhez viszont nagyon jó a házi kókusztej is. Merem ajánlani. Van több módja ennek az elkészítésnek.
Főzés nélkül: 15-20 dkg kókuszreszeléket leöntünk forrásban lévő vízzel és hagyjuk állni pár órát, akár egy éjszakát is lehet. Aztán másnap átturmixoljuk és leszűrjük, a tejet a hűtőbe tárolva 2-3 nap is fogyaszthatjuk.
Főzéssel: én így szoktam
15-20 dkg kókuszreszelék
8dl-1 liter víz
A vizet felteszem egy nyeles lábasba kicsit forrni, majd beleteszem a kókuszreszeléket és főzöm pár percig kavargatva. Félreteszem és hagyom kihűlni. Kihűlt, akkor turmixolom és leszűröm a tejet. Hűtőbe teszem és másnapra egész vastag föle lesz. Ki kell fogni a kókuszreszeléket is, mert ha nagyon száraz, azaz szárított, akkor előfordul, hogy nem lesz a tej olyan jó, hanem inkább vizesebb.
Szoktam használni süteményekhez, vagy néha kávéba, de pár napig eláll a hűtőben tárolva. Lehet főzeléket is sűríteni vele tej helyett. Kakaót is készítettem ár belőle, kókusztej+Holland kakaópor+nyírfacukor.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.