Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Kókusztej házilag

felvitel dátuma: 2011-07-06 13:21:00       mai nézettség: 1       nézettség: 11865
részletes recept
Kókusztej házilag
Hozzávalók 1 személyre:

Elegem lett abból, hogy nem kapok kókusztejet, ha egy helyen van is, nagyon drága. A paleo sütikhez viszont nagyon a házi kókusztej is. Merem ajánlani. Van több módja ennek az elkészítésnek.

Főzés nélkül: 15-20 dkg kókuszreszeléket leöntünk forrásban lévő vízzel és hagyjuk állni pár órát, akár egy éjszakát is lehet. Aztán másnap átturmixoljuk és leszűrjük, a tejet a hűtőbe tárolva 2-3 nap is fogyaszthatjuk.

Főzéssel: én így szoktam

15-20 dkg kókuszreszelék

8dl-1 liter víz

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 8 perc
Elkészítés:

A vizet felteszem egy nyeles lábasba kicsit forrni, majd beleteszem a kókuszreszeléket és főzöm pár percig kavargatva. Félreteszem és hagyom kihűlni. Kihűlt, akkor turmixolom és leszűröm a tejet. Hűtőbe teszem és másnapra egész vastag föle lesz. Ki kell fogni a kókuszreszeléket is, mert ha nagyon száraz, azaz szárított, akkor előfordul, hogy nem lesz a tej olyan , hanem inkább vizesebb.

 

Szoktam használni süteményekhez, vagy néha kávéba, de pár napig eláll a hűtőben tárolva. Lehet főzeléket is sűríteni vele tej helyett. Kakaót is készítettem ár belőle, kókusztej+Holland kakaópor+nyírfacukor.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Rajkóné Tajti Andrea 2012 augusztus 8

Én már készítettem ilyet korábban, és így igaz, ahogy írod. Nagyon egyszerű, olcsó és finom.

1/10 Hajdu Eva 2013 május 19

kituno

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*