Én először így készítettem a kókusztejet, egy egész éjjel állni hagytam a reszeléket a vízben, aztán turmix és leszűrés. De inkább kicsit főzni szoktam, akkor jobban megmarad a föle másnapra a zsírja és ez is pár napig eláll.
1 rész kókuszreszelék ( lehetőleg bió )
2 rész tisztított víz
Pár napig hűtőben eltartható.
Fogyaszthatjuk önmagában, kávéba, és mindenféle édes ételbe tej helyett.
(A kókuszt ne dobjuk ki, ha nem használjuk el azonnal fagyasszuk le, mert fel tudjuk használni keksz sütéshez)
Én először így készítettem a kókusztejet, egy egész éjjel állni hagytam a reszeléket a vízben, aztán turmix és leszűrés. De inkább kicsit főzni szoktam, akkor jobban megmarad a föle másnapra a zsírja és ez is pár napig eláll.
Én amiatt alkalmazom a forralt verziót, mert így valamennyi enzimnek van lehetősége a túlélésre:)) Az enzimek szempontjából legjobb a hidegen készítés, de akkor sokkal kevesebb zsírt lehet előcsalni belőle. Még úgy lehet a főzést és forralás problematikáját (enzimpusztulás) feloldani, hogy szórunk bele nyers reszeléket és így enzimeket is fog tartalmazni, vagyis nem lesz teljesen "halott" étel. És ez minden zöldségre és gyümölcsre is érvényes. (Lehet, láttad már, hogy a lecsót megszórom nyers paradicsommal, az emiatt van)
Köszönöm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.