Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 3 szombat Tímea, Irma névnapja

Főoldal » Könnyű » Kókuszos-kakaós zabkeksz

felvitel dátuma: 2011-07-24 21:26:31       mai nézettség: 1       nézettség: 2493
részletes recept
Kókuszos-kakaós zabkeksz
Hozzávalók 8 személyre:

40 dkg zabpehely

4 ek méz

10 dkg vaj

1 tojás

2 ek. kakaópor

1 cs.vaníliás cukor

1 tk.szódabikarbóna

kevés

10 dkg kókusz reszelék (vagy a kókusztej készítésből megmaradt reszelék)

5 dkg mazsola vagy aszalt gyümölcs pl. meggy (de ez elhagyható)

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 7 perc

Elkészítés:

A zabpelyhet megdaráljuk, összekeverjük szódabikarbónával és sóval.

A tojást felverjük, hozzáadjuk mézet, vajat vaníliás cukrot és jól elkeverjük.

A vajas masszába belekeverjük a kókuszt, a mazsolát, kakaót és jól összedolgozzuk.

Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk. (Én fokozatosan tettem bele, és mindig összekevertem). Elég lágy tésztát kapunk.

A tésztából cipót formálunk 2-3 órát hűtőben pihentetjük.

 A tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, megszorjuk a tetejét kókuszreszelékkel és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 5-7 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.(kb 45 -50 db keksz lesz)

Ha kihűlt dobozban sokáig eltarthatjuk.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 november 22

Ez nekem nagyon bejön, ki fogom próbálni köszönöm

0/10 csoti.henriette 2011 november 22

Semmilyen folyadék nem kell hozzá? említettél kókusztejet abból maradék kókuszreszelék, de a hozzávalóknál nem látom. Zablisztem is van az nem jó ehhez? lehet más lenne a tészta állaga finomabb liszttel, jól gondolom?

0/10 Helga 2011 november 23

Amikor kókusztejet készítek a megmaradt kókuszt nem dobom ki, hanem általában felhasználom kókuszos kekszek készítéséhez.Én ilyen kókusszal készítettem a kekszet, emiatt kicsit nedvesebb lesz. A tojást felverem, belekeverem a mézet, ha hideg lenne a vaj felolvasztom, és úgy adom hozzá a száraz anyagokat. Ha nem mézzel készíted, aminek eleve van nedvességtartalma, és nem kókusztej készítéshez használt reszelékból, ami szintén kicsit nedves, elképzelhető, hogy kicsi nedvesítést igényelni fog, de azt látni fogod a tésztán. Ha nem tudod esetleg összeállítani, tegyél bele kicsi kókusztejet, vagy több zsíradékot, de a kókuszreszeléket is kicsit benedvesítheted.

0/10 Helga 2011 november 23

Serintem zablisztből is jó, emlékeim szerint télen valamelyik fajtát abból sütöttem, de nem veszek, mert arany árban adják, és semmi pillanat alatt ladarálom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*