Ez nekem nagyon bejön, ki fogom próbálni köszönöm
40 dkg zabpehely
4 ek méz
10 dkg vaj
1 tojás
2 ek. kakaópor
1 cs.vaníliás cukor
1 tk.szódabikarbóna
kevés só
10 dkg kókusz reszelék (vagy a kókusztej készítésből megmaradt reszelék)
5 dkg mazsola vagy aszalt gyümölcs pl. meggy (de ez elhagyható)
A zabpelyhet megdaráljuk, összekeverjük szódabikarbónával és sóval.
A tojást felverjük, hozzáadjuk mézet, vajat vaníliás cukrot és jól elkeverjük.
A vajas masszába belekeverjük a kókuszt, a mazsolát, kakaót és jól összedolgozzuk.
Végül hozzáadjuk a lisztes keveréket és összedolgozzuk. (Én fokozatosan tettem bele, és mindig összekevertem). Elég lágy tésztát kapunk.
A tésztából cipót formálunk 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, megszorjuk a tetejét kókuszreszelékkel és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 5-7 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.(kb 45 -50 db keksz lesz)
Ha kihűlt dobozban sokáig eltarthatjuk.
Ez nekem nagyon bejön, ki fogom próbálni köszönöm
Semmilyen folyadék nem kell hozzá? említettél kókusztejet abból maradék kókuszreszelék, de a hozzávalóknál nem látom. Zablisztem is van az nem jó ehhez? lehet más lenne a tészta állaga finomabb liszttel, jól gondolom?
Amikor kókusztejet készítek a megmaradt kókuszt nem dobom ki, hanem általában felhasználom kókuszos kekszek készítéséhez.Én ilyen kókusszal készítettem a kekszet, emiatt kicsit nedvesebb lesz. A tojást felverem, belekeverem a mézet, ha hideg lenne a vaj felolvasztom, és úgy adom hozzá a száraz anyagokat. Ha nem mézzel készíted, aminek eleve van nedvességtartalma, és nem kókusztej készítéshez használt reszelékból, ami szintén kicsit nedves, elképzelhető, hogy kicsi nedvesítést igényelni fog, de azt látni fogod a tésztán. Ha nem tudod esetleg összeállítani, tegyél bele kicsi kókusztejet, vagy több zsíradékot, de a kókuszreszeléket is kicsit benedvesítheted.
Serintem zablisztből is jó, emlékeim szerint télen valamelyik fajtát abból sütöttem, de nem veszek, mert arany árban adják, és semmi pillanat alatt ladarálom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.