Mutatós!Biztosan finom is.Zia! Felavattad a fagylaltgépet? Feltétlenül elkészítem én is!
Palacsintához:
Töltelék:
Tálaláshoz:
fagylalt, méz (sodó, gyümölcsös öntet, stb.)
tepsi méret 25*35 cm
A palacsinta tésztához a tojást a cukorral, vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk felváltva a tejet és a liszttel elkevert kókuszreszeléket.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, olajjal vékonyan megkenjük, beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 10-15 perc alatt megsütjük (nem keményre, tűpróba).
Még melegen – mint a piskótát – a rövidebb oldaláról feltekerjük a sütőpapírral, konyharuhával rögzítjük.
A töltelékheza cukrot, a tejet, a vizet lábasban összeolvasztjuk, beletesszük a kakaót, simára keverjük. A tűzről levesszük.
A palacsinta tésztát kitekerjük, rákenjük a kakaós masszát (az oldalaknál 1,5 cm, az alsó végénél 3 cm maradjon szabadon), és visszatekerjük (már csak kívül hagyjuk a sütőpapírt rögzítésnek).
Tálaláskor 1,5-2 cm széles szeleteket vágunk belőle és fagylalttal kínáljuk.
Megjegyzés:Bár a palacsinták meleg desszertek, ebben az összeállításban viszont langyosan, vagy kihűlve élvezhetőbb.
II. variáció: A töltelék kakaóval kevert kristálycukor, csak rászórva a még meleg tésztára. – Mézzel tálalva.
(Saját összeállítás.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.