A tésztához:
1 tojás
25 dkg cukor
5 dkg puha margarin
2 ek méz
22 dkg finomliszt
8 dkg rétesliszt
1 csomag sutopor
2 dl tej
A csokimázhoz:
4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek cukor
4 ek tej
20 dkg margarin
Beforgatáshoz:
10 dkg kókuszreszelék
1-2 ek porcukor
A tojást a cukorral, az olvasztott margarinnal és a 2 kanál (ne sajnáljuk, lehet jó nagy kanál) mézzel habosra keverjuk.
A liszteket osszekeverjuk, elvegyítjuk benne a sutoport, és a 2 dl tejjel váltogatva a mézes masszához adjuk. Alaposan eldolgozzuk. Galuskatésztaszeru állaga lesz.
Alaposan kikent, kilisztezett 25X35 cm-es tepsibe terítjuk, és elomelegített sutoben 180 fokon 25 percig sutjuk.
Ha kihult, téglalap alakúra szeleteljuk.
A mázhoz a kakaóport, a cukrot és a tejet osszekeverjuk, majd felforrósítjuk, hogy a cukor elolvadjon. A tuzrol levéve elkeverjuk benne a margarint.
A sutikockákat az aljuknál fogva villára szúrjuk, megmártjuk a kakaós mázban, majd kókuszreszelékbe forgatjuk, amibe elozoleg kevés porcukrot kevertunk el. Lehet 2 villával is dolgozni, amíg az egyik sutit kókuszozzuk, addig a másikat a rászúrt csokimázas sutivel a kakaós edényre támasztjuk, hogy a felesleges máz lecsorogjon. És így váltogatjuk oket.
(Eredeti forrás: nosalty)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.