Hozzávalók:
a tésztához:
3dkg ráma margarin
25 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 ek méz
1 db tojás
1ek reszelt citromhéj
28 dkg liszt
1cs sütőpor
2dl tej
Margarin, liszt a tepsi kikenéséhez
Csokoládémázhoz:
33 dkg margarin
30 dkg porcukor
6 ek kakaó
Rum
18 ek tej
Díszítéshez: 20 dkg kókuszreszelék
A margarint megolvasztjuk. A porcukrot, vanílíáscokrot, mézet, tojást, reszelt citromhéját és az olvasztott margarint összekeverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és a tejjel váltakozva a cukros margarinhoz adjuk, jól el dolgozzuk.
A tepsit kikenjük margarinnal ki lisztezzük majd beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a csokoládémázat. A margarint felolvasztjuk, a porcukorral habosra keverjük hozzáadjuk a kakaót, rumot és a tejet.,egy lábasba öntjük és állandó keverés mellett
felforraljuk. A tűzről levéve kicsit lehűtjük. A kész tésztát még melegen kb 4x 4 cm-es kockára vágjuk, a csoki mázba mártjuk megforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.