A tésztához:
30 dkg porcukor
1 tojás
3 ek méz
3 dkg vaj
2 dl tejfol
1 csomag sutopor
35 dkg liszt
A mázhoz:
25 dkg porcukor
18 EK tej
14 dkg vaj
3 dkg kakaópor
A forgatáshoz:
kókuszreszelék
A cukorhoz hozzáadjuk a langyos vajat, a tojást, a mézet és a tejfolt. A lisztet osszeszitáljuk a sutoporral. A kettot osszekavarjuk, megsutjuk 200 fokon alul-felul sutoben, légkeverésesnél 180 fokon, ugyelve, hogy inkább kisebb méretu, de magas falú tepsit válasszunk, hogy a kockáknak legyen tartásuk. Ha kihult, ízlés szerinti nagyságúra vágjuk oket.
A mázhoz a hozzávalókat felfozzuk, még melegen beleforgatjuk a kockákat. (Ha kihult, újra lehet melegíteni!)
Végul beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
(Eredeti recept: www.anyafoz.blog.com)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.