Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kókuszos kelt szívek

felvitel dátuma: 2012-10-10 11:07:29       mai nézettség: 2       nézettség: 1464
részletes recept
Kókuszos kelt szívek
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

60 dkg finomliszt

csipetnyi só

2 ek burgonyapehely (elhagyható)

3 ek cukor

2 tojássárgája vagy 1 egész tojás

100 g joghurt (gorog joghurttal finomabb)

0,5 dl olaj

3 dl tej

3 dkg éleszto

 

A toltelékhez:

10 dkg puha vaj

10 dkg kókuszreszelék

3 ek porcukor

 

Tetejére:

1 tojás

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A hozzávalókat kenyérsutogépbe rakjuk, azzal is dagaszthatjuk. Ha nincs kenyérsutogépunk, akkor az élesztot langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a tobbi hozzávalóval osszedolgozzuk. Jól megdagasztjuk és hagyjuk kelni langyos helyen.

Ezalatt a toltelékhez való alapanyagokat habosra keverjuk.

A megkelt tésztát lisztezett nyújtólapra borítjuk és 12 egyenlo részre osztjuk. Cipóvá formáljuk oket. 10 percig hagyjuk pihenni. Ezután kinyújtjuk egyesével és 1-1 ek krémmel megkenjuk mindent. A megkent tésztát feltekerjuk, mint a bejglit. Egy éles késsel hosszában végigvágjuk úgy, hogy az utolsó 2-3 cm egyben maradjon. A két félbevágott szárat kozépre tekerjuk. 

Sutopapírral bélelt tepsire raktam, ahol 30-40 percig kelni hagytam. Ezalatt elomelegítettem a sutot 180 fokra. A megkelt szíveket egy tojással lekentem. Kb. 15 percig sultek.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*