A tésztához:
60 dkg finomliszt
csipetnyi só
2 ek burgonyapehely (elhagyható)
3 ek cukor
2 tojássárgája vagy 1 egész tojás
100 g joghurt (gorog joghurttal finomabb)
0,5 dl olaj
3 dl tej
3 dkg éleszto
A toltelékhez:
10 dkg puha vaj
10 dkg kókuszreszelék
3 ek porcukor
Tetejére:
1 tojás
A hozzávalókat kenyérsutogépbe rakjuk, azzal is dagaszthatjuk. Ha nincs kenyérsutogépunk, akkor az élesztot langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a tobbi hozzávalóval osszedolgozzuk. Jól megdagasztjuk és hagyjuk kelni langyos helyen.
Ezalatt a toltelékhez való alapanyagokat habosra keverjuk.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtólapra borítjuk és 12 egyenlo részre osztjuk. Cipóvá formáljuk oket. 10 percig hagyjuk pihenni. Ezután kinyújtjuk egyesével és 1-1 ek krémmel megkenjuk mindent. A megkent tésztát feltekerjuk, mint a bejglit. Egy éles késsel hosszában végigvágjuk úgy, hogy az utolsó 2-3 cm egyben maradjon. A két félbevágott szárat kozépre tekerjuk.
Sutopapírral bélelt tepsire raktam, ahol 30-40 percig kelni hagytam. Ezalatt elomelegítettem a sutot 180 fokra. A megkelt szíveket egy tojással lekentem. Kb. 15 percig sultek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.