Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kókuszos eperdzsem

felvitel dátuma: 2013-06-03 19:48:19       mai nézettség: 1       nézettség: 1877
részletes recept
Kókuszos eperdzsem
Hozzávalók 8 személyre:
  • 0,8 kg eper
  • 25 dkg méz
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 citrom leve és héja
  • 1 kk vanília aroma
  • 1 tasak dzsemfix extra 2:1 
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az epret megmossuk, megszabadítjuk a szárától. A 2,5 l-es TW Mirage edénybe tesszük, és a TW Krumplinyomóval kissé megtörjük.

Rászórjuk a dzsemfixet, a kókuszreszeléket és feltesszük a tűzhelyre főni. Közben kevergetjük.

Forrástól számítva 3 percig főzzük, majd beletesszük a mézet. A mézzel már csak egy percig hagyjuk a tűzhelyen, amíg az elolvad.

A tűzről levéve belekeverjük a citromlevet, héját és a vanília aromát.

Azonnal üvegekbe töltjük.

Jól lezárjuk és 10 percre fejreállítjuk az üvegeket, hogy a tető vákumozódjon.

Ezután végleges helyükre tesszük a dzsemeket.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*