Hozzávalók 1 laphoz:
Sárgalap:
7 tojás
15 deka liszt
14 deka porcukor
6 g sütőpor, 2 EK VÍZ
Kakaós lap:
A kakaós lap ugyanaz mint a sárga csak a liszt 13 deka, 2 deka kakaópor és még adok hozzá 1 EK étolajat
Elkészitése:
Tojások sárgáját kihabosítom a porcukorral és a vízzel. Tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem,,,a sárgájához bele szitálom a lisztet a sütőporral, össze keverem és könnyedén hozzá keverem a tojásfehérjét. Sütőpapíron (tűpróba).
A kakaós lap ugyanaz mint a sárga csak a liszt 13 deka, 2 deka kakaópor és még adok hozzá 1 EK étolajat.
Csokikrém:
Hozzávalók a krémhez:
6 egész tojás, 35 dkg kr. cukor, 2 vaníliás cukor, 20 dkg ét csoki, 5 dkg kakaópor
Az egész tojásokat bele ütöm egy tálba, bele szórom a kr. cukrot, vaníliás cukrot és kézi habverővel szét keverem. Egy lábosba teszek 3 ujnyi vizet, mikor forr ráhelyezem a tálat a tojásokkal és keverem kb. 8 percig, ha bele nyúlsz a tojások jó melegek legyenek, ha már az ujjadat csípi elég mert ha túl főzöd meg fog ikrásodni a krém.
A gázt leveszem minimumra azért hogy a csoki na süljön rá a tál szélére s bele rakom a csokit, mikor elolvadt bele szitálom a kakaóport, jól szét keverem, besűrüsödik szépen
30 dkg teavajat, 20 dkg jó minőségű margarin de lehet csak teavajjal /szobahőmérsékletű/ habosra keverek mixerrel s kicsinyként adom hozzá a kihűlt csoki krémet.
Kókuszos töltelék:
5 deci tejet felforralunk. Levesszük a tűzhelyről, majd rögtön hozzáadunk 2 vaníliás cukrot, 15 deka porcukrot, 30 deka kókuszreszeléket, 3 EK lisztet és 18 deka teavajat. Addig kevergetjük míg elolvad a vaj, majd hagyjuk kihűlni.
A sütemény össze állítása:
Alulra kerül a kakaós lap. Rákenjük a csoki krém felét majd szépen a krémre kenjük a kókuszos tölteléket. A sárgalap aljára rákenjük a csoki krém másik felét és ráborítjuk a kókuszos töltelékre,,,kicsit hagyunk a csoki krémből a suti tetejére,,,mikor a süti megdermed le ötjük olvasztott csokival és ízlés szerint díszítjük,,,jó étvágyak kívánok a menyei finom sütihez
NEKEM SOK VOLT A 30 DKG KÓKUSZRESZELÉK!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.