A tésztához:
6 tojássárgája
6 tojásfehérje habnak felverve
12 dkg porcukor
18 dkg liszt
1 sutopor
A mázhoz:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
2 ek rumaroma (el is hagyható)
1 dl tej
6 tojásból 12 dkg porcukorból és 18 dkg lisztbol piskótatésztát készítunk. A tojásfehérjékbol nagyon kemény habot verunk, egyenként és mindig elkeverve beleontjuk a tojássárgájákat, a cukrot, majd tovább keverve a sutoporos lisztet. Kivajazott, liszttel meghintett tepsiben (csak a tepsi alját kenjuk, hintsuk meg), kb. egy negyedóra alatt, 170-180 fokon megsutjuk.
A mázhoz a hozzávalókat kicsit osszeforraljuk, levesszuk a tuzrol, de állandóan langyos legyen, ne forrjon fel.
Suteményt hosszúkás szeletekre vagdaljuk és a masszába mártogatjuk, utána minden darabot kókuszlisztben meghempergetunk.
(A recept anyukám édesanyjától, a nagymamámtól származik.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.