Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Kókuszkrémes süti - 12 szelet

felvitel dátuma: 2011-03-09 20:20:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2855
részletes recept
Kókuszkrémes süti - 12 szelet
Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához:

  • 4 db tojás
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1,5 evőkanál víz

Krémhez:

  • 0,25 dl víz
  • 1 vaníliás pudingpor (főzős)
  • 2 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 8-10 dkg cukor

Mázhoz:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál tej
  • 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 dkg teavaj
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

tepsi méret: 18*24 cm

A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajt és a kakaóport, jól eldolgozzuk.
A tojások fehérjét pici sóval és a 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük
A tojássárgás masszához adagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a habot is.
Kikent (sütőpapíros) tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. (tűpróba)

A krémhez feltesszük a tejet – egy kevés kivételével, amiben elkeverjük a pudingport – és elkészítjük a pudingot. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
A fél dl vizet feltesszük a cukorral, majd ha felforr, beleöntjük a kókuszt. Kicsit morzsalékosnak kell lennie.
A margarint egy pici cukorral kikavarjuk.
A krémhez adjuk a kókuszt, majd a margarint, simára keverjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha a tészta is kihűlt, keresztben kettévágjuk, majd az egyik lapot lapjában szintén kettévágjuk.
A vastag lap kerül alulra, rá krém – egy vékony lap, krém – a másik vékony lap. Ha ügyesen osztottuk el a krémet, akkor a tetejére és az oldalára is jut a krémből.

A mázhoz a kristálycukrot a tejjel és a vízzel olvadásig főzzük, beletesszük a kakaóport és együtt – kis lángon, kevergetve – néhány percig főzzük. A tűzről levéve, 5 dkg teavajat olvadásig belekeverünk. Azonnal ráöntjük, bevonjuk a krémes tészta tetejét.

Hűtőbe tesszük, majd 12 szeletre vágjuk. (Azonnal is fogyasztható, de másnap még finomabb.)

Megjegyzés:Tölthetjük a krémet egy rétegben a kettévágott két tésztalap közé is (természetesen a tetejére és körbe), így egy még intenzívebb ízű, krémes süteményt kapunk.

(Eredeti recepten változtatva, és kisebb adag.)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*