Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
tepsi méret: 18*24 cm
A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk az olajt és a kakaóport, jól eldolgozzuk.
A tojások fehérjét pici sóval és a 3 evőkanál vízzel kemény habbá verjük
A tojássárgás masszához adagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a habot is.
Kikent (sütőpapíros) tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon, kb. 25-30 percig sütjük. (tűpróba)
A krémhez feltesszük a tejet – egy kevés kivételével, amiben elkeverjük a pudingport – és elkészítjük a pudingot. Hagyjuk egy kicsit hűlni.
A fél dl vizet feltesszük a cukorral, majd ha felforr, beleöntjük a kókuszt. Kicsit morzsalékosnak kell lennie.
A margarint egy pici cukorral kikavarjuk.
A krémhez adjuk a kókuszt, majd a margarint, simára keverjük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha a tészta is kihűlt, keresztben kettévágjuk, majd az egyik lapot lapjában szintén kettévágjuk.
A vastag lap kerül alulra, rá krém – egy vékony lap, krém – a másik vékony lap. Ha ügyesen osztottuk el a krémet, akkor a tetejére és az oldalára is jut a krémből.
A mázhoz a kristálycukrot a tejjel és a vízzel olvadásig főzzük, beletesszük a kakaóport és együtt – kis lángon, kevergetve – néhány percig főzzük. A tűzről levéve, 5 dkg teavajat olvadásig belekeverünk. Azonnal ráöntjük, bevonjuk a krémes tészta tetejét.
Hűtőbe tesszük, majd 12 szeletre vágjuk. (Azonnal is fogyasztható, de másnap még finomabb.)
Megjegyzés:Tölthetjük a krémet egy rétegben a kettévágott két tésztalap közé is (természetesen a tetejére és körbe), így egy még intenzívebb ízű, krémes süteményt kapunk.
(Eredeti recepten változtatva, és kisebb adag.)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.