Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » kókuszkrémes -epres tekercs

felvitel dátuma: 2012-05-26 21:07:53       mai nézettség: 1       nézettség: 1445
részletes recept
kókuszkrémes -epres tekercs
Hozzávalók 4 személyre:

Kókuszkrémes-epres tekercs

Hozzávalók 12-14 szelethez:

A tésztához:
• 4 tojás
• 8 dkg cukor
• 8 dkg liszt
• 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
fél csomag vaníliás pudingpor
• 2,5 dl tej
• 8 dkg kristálycukor
• 5 dkg porcukor
• 20 dkg sütőmargarin
• 3 dkg kókuszreszelék (én kávédarálón ledaráltam)
néhány csepp kókuszeszencia
• kb. 15-20 dkg eper


 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból klasszikus módon piskótatésztát készítünk, a kakaóport a liszttel együtt adjuk hozzá. Sütőpapírral bélelt, körülbelül 25x25 cm-es tepsiben 180 fokon aranybarnára sütjük úgy, hogy ne száradjon ki, különben nem tudjuk szépen feltekerni.

A krémhez a pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a kristálycukorral egy kislábasban felforraljuk, majd a pudingos részt hozzáadva sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A porcukrot a puha margarinnal kihabosítjuk, majd a kihűlt pudingot, a kókuszreszeléket és az eszenciát (helyette most sűrített kókusztej van) is hozzákeverjük, így habosítjuk.

A piskótáról lehúzzuk a papírt, és rákenjük a krém kétharmadát. Gazdagon megszórjuk a szeletelt eperrel. Szorosan feltekerjük, majd a maradék krémmel a külsejét is bekenjük. Tálaláskor eperkockákkal díszíthetjük. 

Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*