Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Kókuszhabos-meggyes házikó

felvitel dátuma: 2012-06-18 18:41:04       mai nézettség: 1       nézettség: 2797
részletes recept
Kókuszhabos-meggyes házikó
Hozzávalók 1 személyre:

Tészta hozzávalói:

55 dkg liszt

2 csapott kksütőpor

20 dkg kristálycukor

20 dkg Ráma

1 db tojás

1 kis poh. tejföl /150 gr/

1 vanilia cukor

A nyújtáshoz finomliszt

 

1,5kg meggy, vagy

2 üveg magozott meggybefőtt

 

A kókuszhabhoz:

4 vagy 5 dl habtejszin / az eredeti recept 4 -et ír én 5 dl.-t használtam és nem maradt ki!/

2-3 evőkanál porcukor

1 cs. habfix

2 evőkanál kókuszreszelék.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 24 perc

Elkészítés:

1., A tésztáhozvalókat összekeverjükliszt+ sütőpor+vaniliacukor+kr.cukor, eldörzsöljük Rámával, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk,majd vastag hengerré formáljuk és 15 egyforma részre szabdaljuk. Kb. 8 dkg/ db. Egyenként folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe 1 órára.

2., Ezalatt a meggyet kimagozzuk, jól lecsöpögtetjük még ki is nyomkodhatjuk. /én nem nyomkodtam ki, látszik is az egyik képen hogy kifolyt a leve a tésztából!/

 Az egyik tésztát egy 30x10 cm-es téglalappá nyújtjuk. Felénk eső oldalát lecsöpögtetett meggyel végigrakjuk, a szembeni oldalt tojással bekenjük  majd szorosan felcsavarjuk. / Én egy lisztezett törlőruhán nyújtottam és annak segítségével tekertem fel, mint a rétest szoktuk./

A felgöngyölített tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Az oldalát, ahová a következő tekercset tesszük, bekenjük tojással, hogy sülés közben összesüljenek. 

Ilyen formációkat sütünk:

lllll  llll  lll  ll  l

Előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb lánggal /200C°-on, légkeveréses sütőben 180 C°-on/

22-24 percig sütjük. Megvárjuk míg az összes tészta kihül.

Töltelék:

A tejszint kemény habbá verjük,a cukrot apránként hozzáadjuk, majd a habfixálót és a két kanál kókuszreszeléket is belekeverjük.

Összeállítjuk a házikót. Egy nagy lapos tálra tesszük az öt tekercses tésztát, habot simítunk rá majd a négy tekercses, hab, három tekercses, hab, két tekercses, hab, végül az egy tekercsest a tetejére illesztjük. Az egészet bevonjuk a kókuszos krémmel. Melegvízbe mártott kanál hegyével tetőcsarapeket mintázunk rá.

Az emeletek közé ne kenjük vastagon a krémet, mert elcsúszhatnak egymáson, a fényképen látszik én most így jártam.

Jól lehűtjük egy éjszakára betesszük a hűtőbe, másnap forróvízbe mártott, letörölt éles késsel szeleteljük.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*