Tészta hozzávalói:
55 dkg liszt
2 csapott kk. sütőpor
20 dkg kristálycukor
20 dkg Ráma
1 db tojás
1 kis poh. tejföl /150 gr/
1 vanilia cukor
A nyújtáshoz finomliszt
1,5kg meggy, vagy
2 üveg magozott meggybefőtt
A kókuszhabhoz:
4 vagy 5 dl habtejszin / az eredeti recept 4 -et ír én 5 dl.-t használtam és nem maradt ki!/
2-3 evőkanál porcukor
1 cs. habfix
2 evőkanál kókuszreszelék.
1., A tésztáhozvalókat összekeverjük, liszt+ sütőpor+vaniliacukor+kr.cukor, eldörzsöljük Rámával, hozzáadjuk a tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk,majd vastag hengerré formáljuk és 15 egyforma részre szabdaljuk. Kb. 8 dkg/ db. Egyenként folpackba csomagoljuk és berakjuk a hűtőbe 1 órára.
2., Ezalatt a meggyet kimagozzuk, jól lecsöpögtetjük még ki is nyomkodhatjuk. /én nem nyomkodtam ki, látszik is az egyik képen hogy kifolyt a leve a tésztából!/
Az egyik tésztát egy 30x10 cm-es téglalappá nyújtjuk. Felénk eső oldalát lecsöpögtetett meggyel végigrakjuk, a szembeni oldalt tojással bekenjük majd szorosan felcsavarjuk. / Én egy lisztezett törlőruhán nyújtottam és annak segítségével tekertem fel, mint a rétest szoktuk./
A felgöngyölített tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Az oldalát, ahová a következő tekercset tesszük, bekenjük tojással, hogy sülés közben összesüljenek.
Ilyen formációkat sütünk:
lllll llll lll ll l
Előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb lánggal /200C°-on, légkeveréses sütőben 180 C°-on/
22-24 percig sütjük. Megvárjuk míg az összes tészta kihül.
Töltelék:
A tejszint kemény habbá verjük,a cukrot apránként hozzáadjuk, majd a habfixálót és a két kanál kókuszreszeléket is belekeverjük.
Összeállítjuk a házikót. Egy nagy lapos tálra tesszük az öt tekercses tésztát, habot simítunk rá majd a négy tekercses, hab, három tekercses, hab, két tekercses, hab, végül az egy tekercsest a tetejére illesztjük. Az egészet bevonjuk a kókuszos krémmel. Melegvízbe mártott kanál hegyével tetőcsarapeket mintázunk rá.
Az emeletek közé ne kenjük vastagon a krémet, mert elcsúszhatnak egymáson, a fényképen látszik én most így jártam.
Jól lehűtjük egy éjszakára betesszük a hűtőbe, másnap forróvízbe mártott, letörölt éles késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.