Külsejéhez:
2 evőkanál rum
5 dkg kakaópor
30 dkg darált dió
10 dkg k.cukor vagy barnacukor
2 evőkanál baracklekvár
Belsejéhez:
10 dkg rama
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
Forgatáshoz:
10-15 dkg kókuszreszelék
Díszítéshez:
Felezett dióbél
Először összegyúrjuk a belsejét és 15 db egyforma golyót formálunk belőle.
30-40 percre a hűtőbe tesszük,hogy egy kicsit összeálljon a massza és a formáját megtartsa. (Ha sietünk akkor tegyük 5-10 percre a mélyhütőbe)
Összegyúrjuk a külsejéhez az alapanyogakat és nedves kézzel 15 egyforma gombócra osztjuk. Két tenyerünk között egyenként ellapítjuk,közepére egy kókuszos gombócot (belsejét) helyezzük és ,,bebugyoláljuk" a barna masszába a kókuszos golyókat. Kókuszreszelékben megforgatjuk,majd a hütőben dermedni hagyjuk.
Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel,félbevágjuk a gombócakat és fél vagy negyed dióval díszítjük.
Jó étvágyat kívánok :)!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.