Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Kókusz petty

felvitel dátuma: 2014-09-25 18:50:57       mai nézettség: 2       nézettség: 1252
részletes recept
Kókusz petty
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók:

4 tojás

4 evőkanál cukor

2 evőkanál kakaópor

15 dkg liszt

1 csomag sütőpor

4 evőkanál víz

Pettyek:

4 tojásfehérje

4 evőkanál cukor

12 dkg kókuszreszelék

3 evőkanál liszt

Krém:

4 tojássárgája

15 dkg cukor

3 evőkanál liszt (vagy 1 csomag vaníliás pudingpor)

3 dl tej

25 dkg margarin

15 dkg porcukor

Díszítés:

olvasztott csokoládé

kókuszreszelék

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A tésztához 4 tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral habbá verünk, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját egyenként, 2 evőkanál kakaót, 15 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 4 evőkanál vizet. Az így elkészült masszát egy 35 × 25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.

A pettyekhez 4 tojásfehérjét felverünk 4 evőkanál cukorral, majd hozzáadunk 12 dkg kókuszreszeléket és 3 evőkanál lisztet. Ebből a kakaós piskótára sűrűn csomókat rakunk, és így sütjük meg 180 °C-ra előmelegített sütőben (kb. 15-20 perc).

A krémhez 4 tojássárgáját 15 dkg cukorral, 3 evőkanál liszttel (ez utóbbit lehet 1 csomag vaníliás pudingporral helyettesíteni) és 3 dl tejjel megfőzünk. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a vajkrémhez (25 dkg margarin 15 dkg porcukorral habosra kikavarva). Az így elkészült krémet a süti tetejére simítjuk, majd olvasztott csokoládéval lecsorgatjuk és kókuszreszelékkel díszítjük.

Váradi Gabriella receptje szerint készítettem!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

9/10 Erzsébet Ánrányné Doncsecz 2014 szeptember 25

Nagyon gyotsan elkészíthető.isteni finom sütemény

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*