Nagyon gyotsan elkészíthető.isteni finom sütemény
Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaópor
15 dkg liszt
1 csomag sütőpor
4 evőkanál víz
Pettyek:
4 tojásfehérje
4 evőkanál cukor
12 dkg kókuszreszelék
3 evőkanál liszt
Krém:
4 tojássárgája
15 dkg cukor
3 evőkanál liszt (vagy 1 csomag vaníliás pudingpor)
3 dl tej
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
Díszítés:
olvasztott csokoládé
kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához 4 tojásfehérjét 4 evőkanál cukorral habbá verünk, hozzáadjuk a 4 tojássárgáját egyenként, 2 evőkanál kakaót, 15 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és 4 evőkanál vizet. Az így elkészült masszát egy 35 × 25 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
A pettyekhez 4 tojásfehérjét felverünk 4 evőkanál cukorral, majd hozzáadunk 12 dkg kókuszreszeléket és 3 evőkanál lisztet. Ebből a kakaós piskótára sűrűn csomókat rakunk, és így sütjük meg 180 °C-ra előmelegített sütőben (kb. 15-20 perc).
A krémhez 4 tojássárgáját 15 dkg cukorral, 3 evőkanál liszttel (ez utóbbit lehet 1 csomag vaníliás pudingporral helyettesíteni) és 3 dl tejjel megfőzünk. Kihűtjük, majd hozzáadjuk a vajkrémhez (25 dkg margarin 15 dkg porcukorral jó habosra kikavarva). Az így elkészült krémet a süti tetejére simítjuk, majd olvasztott csokoládéval lecsorgatjuk és kókuszreszelékkel díszítjük.
Váradi Gabriella receptje szerint készítettem!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.