2 kg csülök elsö része ( füstölt ha lehet )
2 drb. sertésköröm
1kg vegyes pulyka hús ( nyaka,szárnya)
3 e.k. só ( szükség szerint)
5-6 szem egész bors
6-7 gerezd foghagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
1 e.k. vegeta
k.b 6-7 l hideg víz
A megmosott husokat egy nagyobb méretü fazékba rakjuk és felöntjük a hideg vízzel.
Forraljuk fel de csak szép lassan nem szabad ,h erösen forjon mert akkor zavaros lessz a lé.Szedjük le rola a habot ami a forralásnál képzödik rajta.
Rakjuk rá a füszereket ,takarjuk le fedövel és szép lassan fözzük k.b.4-5-óra kell neki amig a hús könnyen lejön a csontról.
Szürjük le a levét egy másik edénybe a husokat pedig csontozzuk ki és osszuk el a tányérokon majd merjük rá a kocsonya levét.( elötte szedjük le a léröl a felesleg zsírt)
Rakjuk hüvös helyre,h megdermedjen.
Tetejére szorjunk darált füszerpaprikát.
( mi még pár csepp ecetet is szoktunk rá csepegtetni és aprora metélt vöröshagymával megszorjuk.)
Jo étvágyat hozzá !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.