Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 16 szerda Csongor névnapja

Főoldal » kocsonya vegyes húsból

felvitel dátuma: 2011-12-30 17:58:42       mai nézettség: 2       nézettség: 2881
részletes recept
kocsonya vegyes húsból
Hozzávalók 10 személyre:

2 kg csülök elsö része ( füstölt ha lehet )

2 drb. sertésköröm

1kg vegyes pulyka hús ( nyaka,szárnya)

3 e.k. ( szükség szerint)

5-6 szem egész bors

6-7 gerezd foghagyma

1 kisebb fej vöröshagyma

1 e.k. vegeta

k.b 6-7 l hideg víz

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 300 perc
Elkészítés:

A megmosott husokat egy nagyobb méretü fazékba rakjuk és felöntjük a hideg vízzel.

Forraljuk fel de csak szép lassan nem szabad ,h erösen forjon mert akkor zavaros lessz a lé.Szedjük le rola a habot ami a forralásnál képzödik rajta.

Rakjuk a füszereket ,takarjuk le fedövel és szép lassan fözzük k.b.4-5-óra kell neki amig a hús könnyen lejön a csontról.

Szürjük le a levét egy másik edénybe a husokat pedig csontozzuk ki és osszuk el a tányérokon majd merjük a kocsonya levét.( elötte szedjük le a léröl a felesleg zsírt)

Rakjuk hüvös helyre,h megdermedjen.

Tetejére szorjunk darált füszerpaprikát.

( mi még pár csepp ecetet is szoktunk csepegtetni és aprora metélt vöröshagymával  megszorjuk.)

Jo étvágyat hozzá !

Szakács: Irénke


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*