Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kocsonya Füstölt húsból *

felvitel dátuma: 2015-02-14 10:59:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1587
részletes recept
Kocsonya Füstölt húsból *
Hozzávalók 1 személyre:

1 kg bőrös kocsonyahús -házi ( füstölt csülökkörömfarokfejfülbőrke)

400 g  füstölt sovány sertéshús vagy -nyelv

200 g füstölt sertéshús (comb, csülökköröm)

közepes fej hagyma

2 szál petrezselyemgyökér

2 szál sárgarépa

4 gerezd fokhagyma

 

 cseresznyepaprika

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A húst éjszaka hideg vízbe áztatjuk , másnap friss vízben felteszem főzni.(6-8 literes fazékba tesszük )

* A hagymák héját alaposan megmossuk, de nem hántjuk le, mert ettől lesz szép tüzes a kocsonya színe! A petrezselyemgyökereket,sárgarépát megtisztítjuk, 20-22 cm-es darabokra vágjuk, felső, vastagabb részüket félbe-negyedbe szeljük. A fokhagymafejeket megmossuk, egyszerűen kettévágjuk. A cseresznyepaprikát teatojásba/-gömbbe zárjuk. 

*Annyi hideg vizet öntünk a húsra, hogy 3-4 ujjnyira ellepje (elfőtt levét utólag nem szabad pótolni!). Felforraljuk, habját szitakanállal leszedjük , azután hozzáadunk  a hagymákat, a fokhagymát, a teatojást , petrezselyemgyökeret és a sárgarépát. Félig lefedve, szelíd, éppen csak gyöngyöző forralással 3-3 1/2 órán át vajpuhára főzzük. (Készíthetjük kuktában is, a sípolástól számítva kb. 1 óra.) 

*Amikor készre főtt a kocsonya,leszedem a zsírját kanállal,majd egy kis lábasba teszem.3-4 kisebb zuzott fokhagymát megpiritok benne és 1 kis k.kanál őrölt piros paprikával meghintem.A készre főtt kocsonyába öntöm,majd hagyom 5 percig főni és leveszem a tűzről!

*A húsféléket kisebb darabokra vágjuk-bontjuk, és arányosan elosztva mélytányérokba vagy kisebb-nagyobb tálakba tesszük. Tetejükre merünk annyi lét, hogy az többé-kevésbé ellepje,

és hidegen helyen hagyjuk tökéletesen megdermedni (3-4 óra). Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. és hidegen helyen hagyjuk tökéletesen megdermedni (3-4 óra). Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. és hidegen helyen hagyjuk tökéletesen megdermedni (3-4 óra). Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. és hidegen helyen hagyjuk tökéletesen megdermedni (3-4 óra). Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. és hidegen helyen hagyjuk tökéletesen megdermedni (3-4 óra). Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljukés hidegen helyen hagyjuk tökéletesen megdermedni (3-4 óra). Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. 

*Édesanyámtól tanultam!

Szakács:


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*