Jön a Húsvét, főzzünk még kocsonyát, bár én nyáron is szoktam Zepter gyorsfőzőben hamar megvan. Nagyon jól néz ki a tányéron a kocsonya. Üdv. Marika.
- 1 kg vegyes kocsonyahús
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem gyökér
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
A kocsonyahúst jól megtisztítom, és a zöldségeket is. Belerakom egy 20 cm-es AMC párolóbetétbe és az egészet a 4,5 l-es AMC alapelembe. Annyi vizet öntök rá, hogy a hús és zöldség mennyigétől kb. két ujjnyival kevesebb legyen, de semmiképpen se lepje el.
Ráteszem a gyorsfőzőfedőt, a Navigeniót automatikus főzésre állítom, az audiothermen a főzési időt pedig 30 percre. Az audiothermet inicializálom a gyorsfőzőfedőn (a visiothermen kétszer körbeforgatom) és turbo fokozatra állítom.
Hagyom a rendszert dolgozni és az audiotherm "kész" jelzésénél elzárom a Navigeniót. Amikor a gyorsfőzőfedő a nyomást elengedte felnyitom, a párolóbetéttel kiemelem a húst és a zöldségeket. A húst kicsontozom, tányérokba rendezem, a sárgarépából is teszek a tányérokba néhány karikát, rászűröm a levet és hűtőbe teszem.
Néhány óra múlva fogyasztható, én citromlevet szoktam a tetejére csöpögtetni, úgy szeretem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.