Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 14 hétfő Tibor névnapja

Főoldal » Kocsonya

felvitel dátuma: 2011-12-30 10:58:49       mai nézettség: 1       nézettség: 2324
részletes recept
Kocsonya
Hozzávalók 4 személyre:

- 1 kg vegyes kocsonyahús

- 1 szál sárgarépa

- 1 szál petrezselyem gyökér

- 3 gerezd fokhagyma

- , bors

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A kocsonyahúst jól megtisztítom, és a zöldségeket is. Belerakom egy 20 cm-es AMC párolóbetétbe és az egészet a 4,5 l-es AMC alapelembe. Annyi vizet öntök , hogy a hús és zöldség mennyigétől kb. két ujjnyival kevesebb legyen, de semmiképpen se lepje el.

Ráteszem a gyorsfőzőfedőt, a Navigeniót automatikus főzésre állítom, az audiothermen a főzési időt pedig 30 percre. Az audiothermet inicializálom a gyorsfőzőfedőn (a visiothermen kétszer körbeforgatom) és turbo fokozatra állítom.

Hagyom a rendszert dolgozni és az audiotherm "kész" jelzésénél elzárom a Navigeniót. Amikor a gyorsfőzőfedő a nyomást elengedte felnyitom, a párolóbetéttel kiemelem a húst és a zöldségeket. A húst kicsontozom, tányérokba rendezem, a sárgarépából is teszek a tányérokba néhány karikát, rászűröm a levet és hűtőbe teszem.

Néhány óra múlva fogyasztható, én citromlevet szoktam a tetejére csöpögtetni, úgy szeretem.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.suepax.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Petra Lászlóné 2015 március 22

Jön a Húsvét, főzzünk még kocsonyát, bár én nyáron is szoktam Zepter gyorsfőzőben hamar megvan. Nagyon jól néz ki a tányéron a kocsonya. Üdv. Marika.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*