Ez csodálatos!
50dkg liszt,
1 kisk.só
csipet cukor
2dkg élesztő, vagy félcsomag szárított élesztő
3,5dl tej,1 evk olaj
A lisztet elkeverjük az élesztővel,vagy belemorzsoljuk a frisset, sóval és csipet cukorral a tejjel az 1 evk.olajjal szépen bedagasztjuk,mig el nem válik az edény falától.Letakarom és pihen 30 percet,majd 6 cipóra vágom,ezeket is átdagasztom és még 15 percet kelesztem.Közben felteszem a párolóedényt vizzel,majd ha felforrt benne a víz a pároló szürőre teszem a cipókat egymástól kicsit távol,mert még itt is nőnek majd.Lefedjük és 35 percig gözőljük.Ha elkészült tányérra tesszük,picit várunk és lehet szeletelni.Szaftos húsok,mártások mellé kínálom.Lehet édesen is elkésziteni,akkor több cukorral,diót,mákot bele lehet dagasztani.Egy egyszerű édesség lesz belőle,lekvárral megkenve,egy pohár tejjel,ízletes uzsonna gyerekeknek.Ausztriában kedvenc csemege különböző édes öntetekkel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.