Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Könnyű » Knédli

felvitel dátuma: 2013-07-25 15:46:12       mai nézettség: 1       nézettség: 3539
részletes recept
Knédli
Hozzávalók 5 személyre:

50dkg liszt,

1 kisk.só

csipet cukor

2dkg élesztő, vagy félcsomag szárított  élesztő

3,5dl tej,1 evk olaj

Előkészületi idő: 50 perc


Főzési idő: 35 perc
Elkészítés:

A lisztet elkeverjük az élesztővel,vagy belemorzsoljuk a frisset, sóval és csipet cukorral a tejjel az 1 evk.olajjal szépen bedagasztjuk,mig el nem válik az edény falától.Letakarom és pihen 30 percet,majd 6 cipóra vágom,ezeket is átdagasztom és még 15 percet kelesztem.Közben felteszem a párolóedényt vizzel,majd ha felforrt benne a víz a pároló szürőre teszem a cipókat egymástól kicsit távol,mert még itt is nőnek majd.Lefedjük és 35 percig gözőljük.Ha elkészült tányérra tesszük,picit várunk és lehet szeletelni.Szaftos húsok,mártások mellé kínálom.Lehet édesen is elkésziteni,akkor több cukorral,diót,mákot bele lehet dagasztani.Egy egyszerű édesség lesz belőle,lekvárral megkenve,egy pohár tejjel,ízletes uzsonna gyerekeknek.Ausztriában kedvenc csemege különböző édes öntetekkel.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=9938

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 sanya 2022 szeptember 8

Ez csodálatos!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*