Valamikor én is otthon készítettem a knédlit, már lustább vagyok....... Adrikám, nagyon ugyes vagy! Ritkaság ez a Te korosztályodnál, de volt kitol orokolni az ugyességedet! Puszi!
1 kg sima liszt
4dcl langyos víz
1 tojás
2 tetézett kiskanál só
1 kk kristálycukor
éleszto
Egy kis langyos vízben felfuttatom az élesztot.
A lisztet,sót ,tojást,és az élesztot osszedagasztom.
Készítek egy pohár langyos vizet és amennyit a tészta kíván annyit ontok rá.
Hólyagosra dagasztom és kelni hagyom.
Miután megkelt 4 gombócot csinálok belole.Kettot félre teszek és a kettot megformázom.
10 perc után megkenem a knédli fozot olajjal és rárakom a knédlit és azt is megkenem olajjal, foleg a széleit.
Lefedem a lábost és 20 percig fozzuk a fedo felemelése nélkul.
Mikor letelt már 10 perc a másik 2 gombócot is megformázom és még hagyom pihenni.
Miután kiveszem a kész knédlit pléhre teszem és kétágú villával megszurkálom és ismét megkenem enyhén olajjal, hogy ne száradjon meg a kulseje.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.