Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Klasszikus forrázott káposztasaláta

felvitel dátuma: 2015-10-19 13:15:38       mai nézettség: 1       nézettség: 2043
részletes recept
Klasszikus forrázott káposztasaláta
Hozzávalók 10 személyre:
1 fej káposzta,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 kávéskanál  köménymag,
1 kávéskanál morzsolt csombor, (borsikafű)
1 kávéskanál szemes bors,
1 csapott kanál ,
1 kanál ecet,
1 kanál cukor, vagy édesítőszer (szorbit)
Előkészületi idő: 30 perc


Elkészítés:
A káposztát felcsíkozzuk, vagy legyaluljuk. (én jobban kedvelem a szálasra vágott rusztikus csíkozott káposztát)
A vöröshagymát felkarikázzuk. Nagyobb fazékban vizet forralunk, beleszórunk kevés köménymagot, kevés szemes borsot, enyhén megsózzuk, majd amikor lobog a víz, beletesszük a felkarikázott hagymát, és a szálasra vágott káposztát. Nem főzzük! A forrázás után a vizet leöntjük róla. Hagyjuk, hogy meghűljön, és megöntjük ecettel, cukrot, vagy cukorpótlót (szorbitot) szórunk , majd kevés csomborral (borsikafű) átforgatjuk. A borsikafű puffadás csökkentő hatása miatt, javasolt minden káposztás, babos ételhez.
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Pap Éva 2015 október 19

Mivel,hogy káposzta imádó vagyok,ez a kedvencem nagyon sokszor készitem és a csombort semmi kép nem hagynám ki,de kaprot is vágok bele,téten meg a száraz kaport és csombort bele teszem a fövő vízbe. A lencse és a sárga borsó fözelék ki hagyhatatlan kelléke a csombor, Erdélyben igen népszerü a csombor.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*