Hozzávalók: fél kg. liszt, 25 dkg. margarin, 1 db. tojás,+1 tojás sárgája, 1 kávéskanál só, 2 dl. tejföl,3 dkg. élesztő.
20 dkg. sajt
Elkészítés: a lisztet a margarinnal összemorzsolom,. Hozzáadom a tojásokst,a sót, és a tejfölben elkevert élesztőt. Jól összedolgozom, és 1 órát pihentetem. Közben a sajtot lereszelem, Ha letelt az 1 óra, kinyújtom a tésztát, és megszórom reszelt sajttal. Össze hajtom, alulról, felülről, és kétoldalról, mint a hájas tésztát. Negyed óra pihenés után ezt a múveletet még kétszer megismétlem. A harmadig nyújtás után pogácsa azaggatóval kiszúrom, tetejét megrácsozom, megkenem tojással, és mindegyik pogácsa tetjére teszek sajtot. Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm..
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.