Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Könnyű » Kivis, meggyes gyümölcstorta

felvitel dátuma: 2013-04-21 16:08:26       mai nézettség: 1       nézettség: 2731
részletes recept
Kivis, meggyes gyümölcstorta
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin

Pudinghoz:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor

Zseléhez:

  • 1 cs Haas Natural Tortazselé (40gr, szintelen)
  • 3 ek cukor
  • 2,5 dl víz

Díszítés:

  • 3 db kivi
  • pár szem magozott meggykompót félbe vágva
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 6 perc
Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból összeállítom a piskótát. Nézzétek el, hogy ennél nem készítettem fázis képeket, de azért leírom, hogy én hogyan készítem mindig a piskótát.

Először is a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egyből a Konyhaművész Pro Tálba teszem, a sárgáját egy pici kristály tálkába, amihez hozzáadom most a citrom héját.

A lisztet, cukrot kimérem egy Új Hullám Mély Tányérba.

A margarint belemérem egy 1 l-es Mesterszakács Nyeles Főzőedénybe, és megolvasztom, hagyom langyosra hűlni.

A tojások fehérjéből robotgéppel kemény habot verek. Hozzáadom a cukrot, azzal is pár percig keverem, majd következik citromhéjas tojások sárgája. Ezzel is jól elkeverem, majd hozzáadom a masszához a lisztet és az olvasztott vajat/margarint. Jól elkeverem a tésztát.

A sütő rácsára helyezem a Tupperware Szilikon Gyümölcstorta Formát (piteformát).

Beleöntöm a tésztát és 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, sütöm.

Miután megsült a piskóta, kb. 10 percig hagyom a formában hűlni, majd rácsra borítom és ott teljesen kihűtöm.

E közben az 1 l-es MikroKannában kevés tejjel elkeverem a pudingport és a cukrot, majd a maradék tejet is hozzáadom, elkeverem. 600W-on 5 és fél perc alatt sűrűre főzöm. Átkeverem és hagyom kihűlni a pudingot is.

A díszítéshez a kiviket megpucolom a TW Előkészítő Késsel vagy a Zöldséghámozóval, majd a TW Szeletelő Késsel (recés kis késünk) vékonyra szeletelem.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://tuppervilag.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*