Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kividzsem a mikróban

felvitel dátuma: 2013-06-06 14:32:23       mai nézettség: 3       nézettség: 2166
részletes recept
Kividzsem a mikróban
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 kg érett kivi
  • 28 dkg cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 1 tk Dr. Oetker vanília aroma vagy 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A kiviket nagyon vékonyan meghámozzuk, majd a 2, 5 l-es Kerek UltraPro vagy a régebbi UltraPlusz Edénybe kockázzuk.

A cukrot elkeverjük a dzsemfixáló porral, és a kivire öntjük. Jól elkeverjük és hagyjuk állni, hogy a cukor olvadjon, és a kivi levet engedjen. Többször megkevergetjük.

A kezeletlen citromot megmossuk, héját lereszeljük, majd kifacsarjuk a levét is. Ezt most is, mint mindig a Konyhagyöngye segítségével készítettem elő.

Amikor a cukor elolvadt a kivin, ráteszem az edényre a tetejét és beteszem a mikróba.

600 W- on 10 percig főzöm, közben egyszer megkeverem. Miután letelt a 10 perc, átkeverem a dzsemet, és fedő nélkül visszateszem a mikróba. Szintén 600 W- on 5 perc alatt készre forralom, közben most is egyszer átkeverem.

Mikor elkészült, leszedem az esetlegesen keletkező habot. Nekem talán 1 evőkanálnyi lett csak rajta.

Belekeverem a citrom héját, levét és a vanília aromát.

Jól kimosott, csírátlanított üvegekbe töltöm, lezárom, és 10 percre fejre állítom az üvegeket, hogy a tető vákumozódjon.

Végleges helyükre teszem, miután visszaforgattam, és ott hagyom kihűlni.

Pillanatok alatt köt, és nagyon finom csemege.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://mikromodi.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*