Egy egyszerű csokitorta alappal kezdek. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd vajazzuk ki a tortaformánkat és béleljük ki sütőpapírral. Keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőpor. Egy másik tálban válasszuk szét a tojások fehérjét és sárgáját.
A fehérjét verjük kemény habbá, miközben hozzászitáljuk a porcukrot, majd tegyük bele a felvert sárgája részt és végül a lisztes keveréket és a kakaót. Óvatosan dolgozzunk, laza mozdulatokkal. Öntsük egy tortaformába a tésztát és süssük 30 percig, vagy tűpróbáig.
A következő lépés a krém elkészítése. Verjük fel a habtejszínt, majd keverjük hozzá a megolvasztott csokoládét, a porcukrot. Vegyük elő a kihűlt csokitortát, vágjuk ketté, majd töltsük meg a krém 1/3 részét, a többit pedig kenjük a tetejére és az oldalára. Vegyük elő a Kit-Kat-eket és a barázdák mentén törjük őket meg, majd szépen nyomjuk a torta oldalára, mintha csak egy kerítés készítenénk. Végül vegyük elő a fehér drazsé cukorkákat és szórjuk meg a tetejét.
Díszítésként átköthetjük egy szalaggal. A torta olyan mutatós, hogy akár születésnapra is kiváló.De ezúttal én a gyerekeim esküvójére készítettem .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.