Tetszik! Én úgy csinálom, hogy a sárgája lágy maradjon a főzésnél. Kicsit lassabb a panírozás, de megéri mert nagyon finom. Üdvözlettel: Kné
5db tojás
víz a megfőzéséhez
3.evk liszt
3 evk morzsa
2db tojás
2dl olaj
só,bors
A tojásokat megmossuk és hideg vízbe feltesszük és keményre fözzük 8-10 perc alatt.
Hideg vizet engedünk rá és megpucoljuk,kihűtjük és kettévágjuk hosszába,majd megsózzuk és borsot darálunk rá. Bepanirozzuk,liszttel,zsemlemorzsával,felvert tojással és forró olajban kisütjük.
Főzelék feltétnek vagy önálló ételként is köretekkel egy gyors ebéd vagy egy könnyű vacsora lehet.Majonézzel vagy sálátával tálalva hidegtál része lehet.
A panírozásból megmaradt tojást liszttel,sóval elkeverem,kemény galuska állagúra és azt is kanállal az olajba szaggatva kisütöm,így nem kell kidobni a panírozásból fennmaradt maradékokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.