Hozzávalók:
8db tojás sárgája + fehérje, 28 dkg finomliszt,8 dkg rétesliszt,30 dkg porcukor, 1,2 dl olaj,1,2 dl tej,1cs sütőpor,2 EK kakaó,
Másik laphoz:
8 db tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 15 dkg darált dió,10 dkg liszt, 1 sütőpor, 60 dkg meggy,
Sárga krémhez: 8 tojás sárgája, 1egész tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg vaj,
Elkészítése:
A kakaós tésztához a tojások sárgáját felverem a cukorral, hozzáadom az olajt, tejet, majd a lisztekkel elkevert sütőport és kakaót. hozzáadom, a felvert tojásfehérjét. sütőpapírral bélelt tepsibe 160 fokon megsütöm. amikor kisült lehúzom róla a papírt és rácsra teszem hűlni.
A diós tésztához tojásfehérjét felverem porcukorral, belekeverem a diót a lisztben elkevert sütőport, majd a tepsibe öntve beleszórom a meggyet arányosan elosztva rajta. 160 fokos kisütöm és rácsra borítom.
Sárgakrém elkészítése:
Gőz felett besűrítem a tojásokkal felvert porcukrot, majd kihűtöm, ezután belekeverem a vajat, ( vagy rámát) Ezt a krémet kétfelé veszem.
Összeállítás: süti barna piskóta- sárgakrém- meggyes lap- sárga krém- barna piskóta. tetejére olvasztunk csokoládét. Csak hidegen szeleteljük akkor lesz a királyfi szeletünk nagyon szép.
Tepsi méret: 37x25 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.