Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kinder Pingui szelet házilag

felvitel dátuma: 2011-06-13 18:23:36       mai nézettség: 1       nézettség: 2430
részletes recept
Kinder Pingui szelet házilag
Hozzávalók 8 személyre:
A tésztához:
• 6 tojás 6 evőkanál cukor
• 6 evőkanál meleg víz
• 6 evőkanál liszt
• 2 evőkanál keserű kakaópor
• 1 csomag sütőpor
A tejszínes krémhez:
• 5 dl tejszín (édes, növényi készítmény)
• 1 evőkanál zselatin
• 0.5 kávéskanál vanília aroma
Csokoládés krém:
• 10 dkg margarin vagy vaj
• 1 evőkanál víz
• 15 dkg csokoládé
Bevonat:
• 1 evőkanál víz
• 10 dkg margarin vagy vaj
• 20 dkg étcsokoládé
Előkészületi idő: 120 perc


Elkészítés:
• A tészta hozzávalóiból 2 lapot süssünk ki, külön-külön, mert vékony lapokat kapunk. Legjobb, ha a hozzávalókat elfelezve, külön keverjük ki a lapokhoz a masszát.
• Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos lisztet.
• A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítsük el a masszával, mert így jó sötét színű tésztát kapunk, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá.
• Előmelegített sütőben, 200 °C-on süssük ki. Hamar elkészül, nem kell neki sok idő.
• A krém hozzávalóit felezzük el, és ezt is külön-külön készítsük el. A zselatint készítsük el. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, 2-3 kanálnyit keverjünk a zseléhez, és így adjuk a teljes mennyiségű habhoz, így biztos nem csomósodik meg.Verjük kemény habbá.
• Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, egy adag krémet egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe.
• Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik.
• Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni!
• Amikor a csokis réteg megdermed, keverjük ki a tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be.
• A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.Tálalásig tartsuk hűtőben, és könnyebb lesz szeletelni, ha már megdermedt és a vékony kést is meleg vízbe mártjuk.
Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 virág éva 2018 augusztus 11

mennyi az olaj

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*