A tésztalap hozzávalói:
6 db tojás
6 ek porcukor
6 ek hideg víz
6 csapott evőkanál liszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek étolaj
1 sütőpor
A töltelékhez:
4 dl Meggle cukrászhab
1,5 dl méz
2 csg vaníliás cukor
A csoki réteghez:
10 dkg csokoládé
1 ek kakaópor
5 dkg vaj
1 ek étolaj
A bevonathoz:
10 dkg vaj
2 ek étolaj
3 ek kakaópor
3 ek víz
10 dkg kristály cukor
A piskóta készítése:
Az egész tojásokat a cukorral 5 percig habosra keverjük.
Hozzá adjuk apránként a vizet,az étolajt.
A lisztet,kakaóport ,sütőport elkeverjük.
A tojásos masszába egy fakanállal könnyedén bele forgatjuk.
A tésztát lemértem,megfeleztem.
Két lapot sütöttem ki sütőpapírral bélelt tepsiben.
190 fokra melegített sütőben 12-14 perc alatt megsült.
A lapokat kihűtjük.
A krém készítés:
A cukrászhabot a vaníliás cukorral,mézzel kemény habbá vertem.
Ezt a krémet elfeleztem.
Az egyik lapot egy tálcára tettem.
Fele krémmel lekentem.
A csokoládét,vajat,étolajt,c
Hagytam kihűlni,majd a tejszínes krémre simítottam.
Betettem a fagyasztóba,3 perc alatt megdermedt a csoki.
Rásimítottam a másik rész krémet és a 2. lappal befedtem.
Egy kis nyújtófával a tetejét átsimítottam,párszor végig gurítottam,hogy a krém jól simuljon.
Elkészítettem a tetejére a bevonatot.
A hozzávalókat tűz felett egy kis lábosban felfőztem addig,míg a cukor elolvadt benne.
Ráöntöttem a tészta tetejére ,kissé megrázogattam a tálcát,hogy egyenletesen terüljön el a bevonat.
Hűtőbe tettem.
4 óra letelte után forró vízbe mártott késsel felszeleteltem.
A vizet letöröltem a késről.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.