9 db tojásfehérje
9 ek. cukor
2 ek. étolaj
3 ek. liszt
3 ek. zsemlemorzsa
1/ 2 csomag sütőpor
22 dkg vágott dió (szerintem vágott mandulával az igazi)
A tésztára:
kb. 1/2 üveg mogyorókrém (kis üvegesből)
1 cs. háztartási keksz (Jobb a kocka alakú)
kb. 1 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
3/ 4 liter tej
9 db tojássárgája
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás puding
5 ek. liszt
1 tábla tejcsokoládé (Én a Milkát szeretem)
40 dkg margarin
Tetejére:
2 csomag habtejszín 1 csomag habfixálóval kemény habbá verve.
1. A tojásfehérjéket felverjük a cukorral, majd a tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk a vágott dióval-mandulával, majd megsütjük, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
2. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. TELJESEN kihűtjük.
3. A margarint két részre osztjuk és robotgéppel alaposan belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
Érdemes úgy csinálni, hogy a margarint kezdjük el keverni a robotgéppel, és kanalanként adjuk hozzá, a kihűlt pudingos krémet, így szép, egyenletes krémet fogunk kapni, illetve tapasztalatom szerint ez jobban meg is szilárdul, és szebben szeletelhető, mintha a forró krémbe tennénk a margarint, és úgy olvadna meg.
4. A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a 2 csomag tejszínből vert kemény habot tesszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.