A tésztához:
6 tojásfehérje
6 ek kristálycukor
2 ek liszt
1 ek étolaj
2 ek zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
15 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró (utóbbit használtam)
kb. fél üveg mogyorókrém - Nutella
háztartási keksz
A krémhez:
fél liter tej
6 tojássárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaniliás puding
3 ek liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg margarin
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben vagy tepsi hátulján kb. 32x24 cm-es sutopapirral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.
A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél liter tejből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgájás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A kapott krémet elfelezzük.
A krém egyik felébe belekeverjük a gőz felett megolvasztott csokoládét. Hűlni hagyjuk. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és csokis krémbe.
A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt befedjük a tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére 3-4 dl tejszinből vert kemény habot teszünk.
TIPP: A mogyorókrémet könnyebb a tésztára kenni, ha előtte mikróba egy kicsit megolvasztjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.