Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kinder bueno

felvitel dátuma: 2012-12-08 21:07:20       mai nézettség: 1       nézettség: 2110
részletes recept
Kinder bueno
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:

6 tojásfehérje

6 ek kristálycukor

2 ek liszt

1 ek étolaj

2 ek zsemlemorzsa

fél csomag sütőpor

15 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró (utóbbit használtam)

kb. fél üveg mogyorókrém - Nutella

háztartási keksz

 

A krémhez:

fél liter tej

6 tojássárgája

25 dkg cukor

1 csomag vaniliás puding

3 ek liszt

10 dkg csokoládé

25 dkg margarin

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet és a zsemlemorzsát. Tepsiben vagy tepsi hátulján kb. 32x24 cm-es sutopapirral bélelt tepsibe beleöntjük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A meleg tésztát megkenjük a mogyorókrémmel.

A tojássárgáját, a pudingport, a lisztet a fél liter tejből egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgájás masszához öntjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. A kapott krémet elfelezzük.

A krém egyik felébe belekeverjük a gőz felett megolvasztott csokoládét. Hűlni hagyjuk. A margarint két részre osztjuk és belekeverjük a sárga és csokis krémbe.

A mogyorókrémmel megkent tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt befedjük a tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére 3-4 dl tejszinből vert kemény habot teszünk.

TIPP: A mogyorókrémet könnyebb a tésztára kenni, ha előtte mikróba egy kicsit megolvasztjuk.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*