Tészta:7 tojás fehérje,7 evő kanál cukor,2.5 evő kanál liszt,2.5 evő kanál zsemlemorzsa,1/2 csomag sütőpor,12 dkg dió durvára vágva,
Krém:7 tojás sárgája,2 csomag vaniliás pudingpor,20 dkg kristálycukor,2 evő kanál kakaópor,1 l tej.
20 dkg babapiskóta,
25 dkg margarin,
3dl tej,
25 dkg mogyorókrém,
5 dl tejszín,
1 vaniliás cukor,
1 habfixálló
pár csipet kakaópor
A tojás fehérjét keményhabbá verjük ,a habba bele keverjük a liszett, zsemlemorzsát a diót ,sütőport.A kiolajozott és lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük a tésztát.180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
A meleg tésztára kenjük a mogyoró krémet.
A 2 csomag vanilliás pudingot kikeverjük a 7 tojássárgájával és a liter tejjel,majd sűrű krémmé főzzük.
Kihülés után bele keverjük a margarint.
A fele krémet rákenjük a mogyoró krémre.
A baba piskotát tejben megáztatjuk,és a vanilliás krémre tesszük mig befedi a tepsi teljes felületét.
A maradék krémbe belekeverjük a kakaóport és a kakaóskrémet a piskóta tetejére kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük egy csomag vaniliás cukorral és egy habfixálóval,és a krém tetejére kenjük.
A tejszín tetejét megszórjuk egy kis kakaóporral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.