Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Kincsesbánya szelet

felvitel dátuma: 2013-12-01 17:47:12       mai nézettség: 1       nézettség: 2089
részletes recept
Kincsesbánya szelet
Hozzávalók 10 személyre:

Tészta: 6 db tojás

                6 ek cukor

                6 ek liszt

                1 cs sütöpor

Krémhez: 25 dkg lágy rama

                   4 tojás sárgája

                       20 dkg porcukor

                    0,6 dl tej

                     4 ek liszt

                  1 cs babapiskota

                 3 dl fekete kávé

               rum aroma

                 1 kis üveg baracklekvár

 Habhoz: 4 tojás fehérje

                 9 ek cukor

 

 

 

 

 

 

 

 

Előkészületi idő: 50 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is tovább verjük mig a cukor el nem olvad. Amikor kemény beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit verjük. A lisztbe belekeverjük a sütöport és a habba keverjük ovatosan. Sütöpapirral kibélelt tepsiben megsütjük.

Mig a piskota sül és hül elkészitjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejel összefőzzzük. A margarin habosra keverjük a porcukoral és a kihült krémhez keverjük-

A piskotát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskotát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskotára, majd ráöntjük a krémet.

A habhoz a tojásokfehérjéket a cukoral göz fölött kemény habbá verjük és a krémre simitjuk.

sütési höfok:180 c

tepsi mérete: 33X34 cm

Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*