Tészta: 6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 cs sütöpor
Krémhez: 25 dkg lágy rama
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
0,6 dl tej
4 ek liszt
1 cs babapiskota
3 dl fekete kávé
rum aroma
1 kis üveg baracklekvár
Habhoz: 4 tojás fehérje
9 ek cukor
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is tovább verjük mig a cukor el nem olvad. Amikor kemény beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit verjük. A lisztbe belekeverjük a sütöport és a habba keverjük ovatosan. Sütöpapirral kibélelt tepsiben megsütjük.
Mig a piskota sül és hül elkészitjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejel összefőzzzük. A margarin habosra keverjük a porcukoral és a kihült krémhez keverjük-
A piskotát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskotát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskotára, majd ráöntjük a krémet.
A habhoz a tojásokfehérjéket a cukoral göz fölött kemény habbá verjük és a krémre simitjuk.
sütési höfok:180 c
tepsi mérete: 33X34 cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.