Nagyon szép és fincsi! Koszi a receptet!
6 tojás, 1csipetnyi só, 6 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
4 evőkanál baracklekvár, 1dl kávé, 1 kávéskanál rum aroma,27db babapiskóta.
A krémhez: 25dkg margarin, 15 dkg porcukor, 3dl tej, 1 vaníliás pudingpor, 1csomag vaníliáscukor.
10dkg étcsoki,4 evőkanál olaj.
/ Az eredeti receptet kicsit átalakítottam./ A sütőedény mérete: 35X 26 cm.
A tojások fehérjét keményre verjük a sóval, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, majd egyenként a tojások sárgáját, tovább verjük, végül kanalanként óvatosan beleengedjük a sütőporral elkevert lisztet.Beleteszzük a tepsibe.
Előmelegített sütőben , a középső rácson 5 percig egész lángon, további 55 percig a leggyengébb lángon sütjük.
/Palackos gázzal működik a sütőm./
A megsült piskótát kihűtjük, a sütőpapírt levesszük róla.Megkenjük lekvárral.
A babapiskótát megmártjuk az aromás kávéban, a lekvárra helyezzük.
A pudingport leáztatjuk tejben, 15 percig állni hagyjuk,majd a maradék tejet felforraljuk, beleöntjük a pudingos tejet, jó kemnényre felfőzzük, hűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot, alaposan kidolgozzuk.Rákenjük a piskótára, elsímitjuk.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, ráöntjük a krémre, elsímítjuk.8 óát állni hagyjuk a hűtőben.Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.