A tésztához:
6 tojás
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
1 kk sütőpor
csipetnyi só
A krémhez:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
A lekváros réteghez, a kincshez:
4 ek baracklekvár
1 dl kávé
1 kk rumaroma
27 db hosszú babapiskóta
A csokimázhoz:
10 dkg étcsoki
4 ek étolaj
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, újból keményre verjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, tovább verjük, végül kanalanként óvatosan elkeverjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt 35x26 cm-es tepsiben megsütjük 180 fokon 15 percig.
Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingport elkeverjük 1 dl tejben, a maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos tejet. Sűrű krémmé főzzük. Alaposan kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémmel elkeverjük.
A piskótatésztát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk, a lekvárra helyezzük. Majd ráhelyezzük a krémet, alaposan elsimítjuk.
A csokoládét az olajjal felolvasztjuk. Ráöntjük a krémre, elsimítjuk.
8 órát állni hagyjuk a hűtőben. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.