Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 24 csütörtök György névnapja

Főoldal » Kincsesbánya

felvitel dátuma: 2019-06-16 17:42:35       mai nézettség: 2       nézettség: 627
részletes recept
Kincsesbánya
Hozzávalók 12 személyre:

A tésztához:
6 tojás
6 ek kristálycukor
6 ek liszt
1 kk sütőpor
csipetnyi só

A krémhez:
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor

A lekváros réteghez, a kincshez:
4 ek baracklekvár
1 dl kávé
1 kk rumaroma
27 db hosszú babapiskóta

A csokimázhoz:
10 dkg étcsoki
4 ek étolaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, újból keményre verjük. Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, tovább verjük, végül kanalanként óvatosan elkeverjük a sütőporos lisztet. Sütőpapírral kibélelt 35x26 cm-es tepsiben megsütjük 180 fokon 15 percig.

Míg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingport elkeverjük 1 dl tejben, a maradék tejet felforraljuk, majd beleöntjük a pudingos tejet. Sűrű krémmé főzzük. Alaposan kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémmel elkeverjük.

A piskótatésztát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskótát a rumos kávéba mártjuk, a lekvárra helyezzük. Majd ráhelyezzük a krémet, alaposan elsimítjuk.

A csokoládét az olajjal felolvasztjuk. Ráöntjük a krémre, elsimítjuk.

8 órát állni hagyjuk a hűtőben. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*