Isteni!
- Kb fél kg csirkemell vagy csirkecomb filé
A bundázáshoz:
- 9 ek liszt
- 1 ek olaj
- 2 tojás
- késhegynyi só
- 1 dl víz
- 1 cs sütőpor
A mázhoz:
- 1 dl csípős ketchup
- 2 ek méz
- 4 ek szezámmag
Üvegtészta salátához:
- 1 adag üvegtészta
- 2 egész citrom leve
- 2-3 ek cukor
- 2 ek szójaszósz
- kevés kaliforniai paprika
- 2-3 db csemege uborka
- kevés sárgarépa
Először az üvegtészta salátát készítem el.
Az üvegtésztát forró vízzel leöntöm és kb fél óráig áztatom benne.
Közben elkészítem a saláta levet. Két kisebb citrom levét kifacsarom, cukorral elkeverem, hogy ne legyen vad savanyú. Hozzáadom a szójaszószt. A kaliforniai paprikát, csemege uborkát és a sárgarépát nagyon vékony csíkokra szeletelem, de tényleg a gyufaszál vastagságúnál is vékonyabbra, mert úgy finom. Belekeverem a salátalébe, és amikor az üvegtészta már megpuhult, leszűröm, azt is a salátalébe keverem. Aki nem szereti hosszún, konyhai ollóval felvagdoshatja. Tálalásig hűtöm.
A csirkehúst csikokra vágom, sózom és állni hagyom, amíg az AMC wokot előmelegítem.
Közben a mázhoz valókat összekeverem és félreteszem.
A bundázáshoz szükséges anyagokból palacsintatészta sűrűségű keveréket készítek.
Amikor a wok elérte a sütési hőmérsékletet (vízpróba) kevés olajat töltök az aljára és a tésztában megforgatott hússzeleteket jól átsütöm benne. Egy 20 cm-es kombitálba beleteszem a 20 cm-es párolóbetétet, abba szedem ki a a megsült húsdarabokat, hogy az olaj lecsöpögjön róluk.
Megforgatom a szezámmagos mártásban és üvegtészta salátával tálalom.
Nem hiszem, hogy eredeti kínai kaja lenne, de az ő ételeiket próbáltam elemezni és mi nagyon szeretjük.
Isteni!
Lényegében a máz, csak itt másképp fogalmaztam. Mert olyan mártás-szerű, amikor összekeverem, de ahogy megforgatjuk benne a húsokat, olyan fényes mázt képez rajtuk.
Nálunk ma ez volt az ebéd! Nagyon finom! Kösz a jó receptet!
Kedvenc kínai ételem
Nekem is kedvencem a Kinai ételek magyarosítva.
Jó kis recept, mentettem:-))
Régen nem raksz már föl új recepteket erre az oldalra, de nekem még mindig ezek a legjobbak!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.