Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Kínaiból ellesett szezámmagos csirke

felvitel dátuma: 2011-03-12 09:02:39       mai nézettség: 1       nézettség: 12879
részletes recept
Kínaiból ellesett szezámmagos csirke
Hozzávalók 4 személyre:

- Kb fél kg csirkemell vagy csirkecomb filé

A bundázáshoz:

- 9 ek liszt

- 1 ek olaj

- 2 tojás

- késhegynyi só

- 1 dl víz

- 1 cs sütőpor

A mázhoz:

- 1 dl csípős ketchup

- 2 ek méz

- 4 ek szezámmag

Üvegtészta salátához:

- 1 adag üvegtészta

- 2 egész citrom leve

- 2-3 ek cukor

- 2 ek szójaszósz

- kevés kaliforniai paprika

- 2-3 db csemege uborka

- kevés sárgarépa

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Először az üvegtészta salátát készítem el.

Az üvegtésztát forró vízzel leöntöm és kb fél óráig áztatom benne.

Közben elkészítem a saláta levet. Két kisebb citrom levét kifacsarom, cukorral elkeverem, hogy ne legyen vad savanyú. Hozzáadom a szójaszószt. A kaliforniai paprikát, csemege uborkát és a sárgarépát nagyon vékony csíkokra szeletelem, de tényleg a gyufaszál vastagságúnál is vékonyabbra, mert úgy finom. Belekeverem a salátalébe, és amikor az üvegtészta  már megpuhult, leszűröm, azt is a salátalébe keverem. Aki nem szereti hosszún, konyhai ollóval felvagdoshatja. Tálalásig hűtöm.

A csirkehúst csikokra vágom, sózom és állni hagyom, amíg az AMC wokot előmelegítem.

Közben a mázhoz valókat összekeverem és félreteszem.

A bundázáshoz szükséges anyagokból palacsintatészta sűrűségű keveréket készítek.

Amikor a wok elérte a sütési hőmérsékletet (vízpróba) kevés olajat töltök az aljára és a tésztában megforgatott hússzeleteket jól átsütöm benne. Egy 20 cm-es kombitálba beleteszem a 20 cm-es párolóbetétet, abba szedem ki a a megsült húsdarabokat, hogy az olaj lecsöpögjön róluk.

Megforgatom a szezámmagos mártásban és üvegtészta salátával tálalom.

Nem hiszem, hogy eredeti kínai kaja lenne, de az ő ételeiket próbáltam elemezni és mi nagyon szeretjük.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Miki 2011 március 12

Isteni!

0/10 Zsuzsa 2011 március 27

Lényegében a máz, csak itt másképp fogalmaztam. Mert olyan mártás-szerű, amikor összekeverem, de ahogy megforgatjuk benne a húsokat, olyan fényes mázt képez rajtuk.

10/10 Ili 2011 július 2

Nálunk ma ez volt az ebéd! Nagyon finom! Kösz a jó receptet!

10/10 stefi 2011 július 11

Kedvenc kínai ételem

7/10 klepcsa 2011 július 16

Nekem is kedvencem a Kinai ételek magyarosítva.

0/10 Timcsike 2011 október 22

Jó kis recept, mentettem:-))

10/10 Baby 2013 november 22

Régen nem raksz már föl új recepteket erre az oldalra, de nekem még mindig ezek a legjobbak!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*