¼-ed kínai káposzta
¼-ed kelkáposzta
kb. 10 db kelbimbó
3 db sárgarépa
1 db burgonya
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 cm-nyi gyömbér
4 evőkanál olaj
5 evőkanál szójaszósz(sós)
1 db zöldséges leveskocka
7dc víz
1 evőkanál keményítő liszt
egy kevés őrölt csili
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
Ez egy kínai ihletésű zöldségleves,amit én találtam ki.
Az összes zöldséget megtisztítom.A káposztákat csíkokra vágom,a sárgarépát szintén vékony csíkokra,a burgonyát vékonyabbra ,mint a hasábburgonyát,a kelbimbókat 4 részre,a hagymát karikákra, a fokhagymát szétzúzom,a gyömbért lereszelem.Egy szélesebb átmérőjű lábasban szoktam készíteni ezt a levest. A felforrósított olajra dobom a hagymát és a fokhagymát,fakanállal párszor megforgatom , majd jöhet bele az összes többi zöldség a petrezselymen kívül.A szójaszószt a zöldségekre öntöm,párszor megforgatom,majd nyakonöntöm 5 dc leveslével.Fedővel letakarom,közepes lángon főzöm úgy 12 percig.2 dc hideg vízben elkevem a keményítő lisztet,és kevergetés közben ráöntöm a levesre.
Végül beleteszem a csilit és a petrezselyemzöldet,és főzöm még 3 percig.
Mély tálkákban tálalom,nekem ízlik hozzá a kenyér is.Ha fáradt ,vagy beteg vagyok ,ez a leves „feltámaszt”.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.