Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
Mártáshoz:
1-1 piros és zöld paprika
1 sárgarépa
15 dkg bambuszrügy (konzervet szoktam használni)
25 dkg ananász
3 evőkanál olaj
4 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál almaecet vagy vörösborecet
3 evőkanál ketchup
5 dl húsleves (kockából is lehet)
kevés só
2 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A húst vékony csíkokra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk.
A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, az ananászt (lehet konzerv is) kis darabokra vágjuk.
Az olajat serpenyőbe öntjük, felmelegítjük, majd a paprikát és a sárgarépát 2-3 percig kevergetve pirítjuk. A bambuszrügyet és az ananászt hozzáadjuk. A szójaszószt, a ketchupot, az ecetet és a keményítőt kevés levessel csomómentesre keverjük és felöntjük a többi levessel és a cukrot is beletesszük ráöntjük a zöldség és a hús keverékére és 4-5 percig forraljuk. Ha szükséges sózzuk.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Bármilyen zöldség beletehető.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.