- 25 dkg bármilyen halfilé
- 25 dkg mexikói vegyeszöldség
- fél fej vöröshagyma héjával
- tengerisó, bors, zúzott fokhagyma, ételízesítő (sómentes)
A halszeleteket megmosom és beszórom ételízesítővel, tengeri sóval. Állni hagyom legalább egy fél órát, hűtőszekrényben.
Ezután a mexikói vegyeszöldséget egy 3 l-es, 20 cm-es AMC edénybe öntöm, felkockázom a halat és a zöldséghez teszem. Beledobom a megmosott, de héjában hagyott vöröshagymát, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Annyi vízzel öntöm föl, hogy csak egy fél ujjnyival lepje el a hozzávalókat. Ráteszem a gyorsfőzőfedőt, a Navigeniót automata főzésre (A jelzés) állítom, és az audiothermen beállítom a 20 másodperces főzési programot (P jelzés). Ráteszem a visiothermre, inicilizálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és úgy állítom be, hogy a soft jelzésésen legyen. Az audiotherm fölveszi a kapcsolatot a Navigenióval és ettől kezdve magukra hagyom őket. A 20 másodperces főzési idő leteltével az audiotherm úgyis jelezni fog, akkor leveszem a Navigenióról és hagyom kinyílni a gyorsfőzőfedőt. Felnyitás után a vöröshagymát kidobom belőle.
Az egész folyamat kb. 5-8 perc!
A halleves pedig nagyon könnyű, diétás étel. Nem adok hozzá tésztát sem, de persze, ha valaki nem diétázik, akkor lehet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.