4 db csirkemell filé
A töltelékhez:
20 dkg trappista sajt
10 dkg vaj
só
őrölt szerecsendió
őrölt fehér bors
1 tk.mustár
petrezselyem zöld
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
A csirkemelleket szétnyitjuk,kiklopfoljuk,sózzuk.A sajtot lereszeljük,összegyúrjuk a vajjal,csipet sóval,borssal,szerecsendióval,mustárral és apróra vágott petrezselyemmel.Rudat formázunk belőle és alufóliába csavarva a hűtőbe tesszük egy órára.
Elkészítés:A töltelékből ujjnyi szeleteket vágunk és a csirkemellekre tesszük.Összehajtjuk a húst és bepanírozzuk.
A kijevit duplán szoktam panírozni mert a megolvadó töltelék könnyen kifolyik.Először lisztbe,tojásba és zsemlemorzsába forgatom majd ismét tojásba és zsemlemorzsába.Közepes lángon bő olajban kisütjük.
Tálaláskor szórhatunk még rá reszelt sajtot.
Jó étvágyat kíyánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.