4 db csirkemellfilé (fél mellek)
100 g vaj
4 gerezd fokhagyma
50 g reszelt sajt
só
A panírhoz: 3-4 tojás, finomliszt, házi zsemlemorzsa.
A melleket lapjában 3 szeletre vágom, gyengén, fólián keresztül megklopfolom. Picit sózom.
A fokhagymát megpucolom, lereszelem. A hideg vajat leforgácsolom, és a fokhagymapépet a lereszelt sajtot összedolgozom... Fóliába teszem, és kis időre berakom a fagyasztóba. Amikor kiveszem, annyi szeletet vágok a fűszerezett vajból, ahány szelet húsom van. Mindegyiket még megforgatom sajtban. A szeletekre teszek egy-egy fűszeres vajat és feltekerem.. Panírozom, mint a rántott húst Rögtön fogyasztva a legfinomabb.
Nem feltétlen kell összetűzni, ha kicsit lapítod a végeket és 10 percet pihenteted a hűtőben, nem fog kifolyni.
A petrezselyem szósz egy másik történet.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.