ez nagyon finom süti
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
1 egész tojás + 1 sárgája
2 ek cukor
2,5 dkg élesztő
csipet só
Túrós töltelék:
50 dkg túró
2 tojás sárgája
5 dkg vaj
kb 5 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
Meggyes töltelék:
40 dkg kimagozott meggy (lé nélkül)
5 evőkanál cukor
1 evőkanál búzadara
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a lisztben, közben az élesztőt felfuttatjuk egy kevés cukros tejben. A margarinos liszthez hozzáadjuk a cukrot és a sót, a közepébe öntjük az élesztős tejet és a tojásokat, tésztát gyúrunk belőle. Igaz, hogy élesztős tészta, de nem kell keleszteni, sütés után finom, porhanyós lesz.
A tésztát 4 részre osztjuk, a lapokat kb 35×25 cm-s téglalappá nyújtjuk, és a hosszabbik oldalakat kb a tészta egy harmadáig, 2 centis csíkonként bevagdossuk. A tölteléket a tésztalap sima részén elosztjuk és a két oldalon lévő csíkokat – mintha hajat fonnánk – a töltelék felett áthajtjuk. Tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 - perc alatt megsütjük.
A töltelék hozzávalóit külön-külön összekeverjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.