1/2 kg sima liszt
1-2 db kifli
1/2 csomag sütőpor
1/2 kocka élesztő
1 tojás
4 dl tej
1 EK cukor
1 KK só
2EK olaj
A kiflit apró kockára vágjuk és olajon megpirítjuk.
A cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a dagasztótálba öntjük. Hozzéáadjuk a sót, tojást és a felfuttatott élesztőt, majd jól bedagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt kiborítjuk a deszkára és hozzáadjuk a piritott kifli kockákat. Finoman átgyúrjuk a tésztát és 5-10 percig konyharuhával letakarva pihentetjük.
Knédliket formázunk belőle.Egy nagy lábasban vizet forralunk, beletesszük a knédlirácsot, úgy hogy ne merüljön el a vízben. A rácsot picit megkenjük olajjal - nem ragad le a tészta. Ha forr a víz, a rácsra rakjuk a knédlit - 1 vagy 2 darabot, és 35 percig fedő alatt főzzük, gőzöljük. 35 perc után kivesszük, pici olajjal megkenjük és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.