Nagyon finom második fogás tud lenni.Én úgy találkoztam vele, hogy két réteg kifli massza közé almaszeleteket raktak,úgy sütötték meg.(De hallottam ugyanezt meggyréteggel is.)
Hozzávalók:
6 db kifli
6 dl tej /szikkadt kifli esetén több/
4 db tojás
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor vagy aroma
pici só
reszelt citromhéj
mazsola
Elkészítés:
A kifliket kb 3 centis darabokra karikázom és egy nagyobb tálba rakom. A mazsolát beáztatom, a tojásokat szétválasztom.
A tejet felforrósítom és beleteszem a vajat/margarint, jól elkeverem benne, hogy elolvadjon, majd a kiflikre öntöm. Amíg ázik, addig a szétválasztott tojások sárgáját a cukorral és a vaníliával, reszelt citromhéjjal habosra keverem és a megáztatott kiflikhez adom, lágy mozdulatokkal összekeverem, hozzáadom a mazsolát is. A tojás fehérjét habbá verem, majd ezt is óvatos mozdulatokkal hozzáadom a kiflihez.
Közepes nagyságú, zsírozott, zsemlemorzsával megszórt , tepsibe simítom és közepes tűznél szép rózsaszínűre sütöm.
Porcukorral megszórva tálalom, de lehet lekvárral vagy bármilyen édes öntettel is kínálni.
Egy sűrű, tartalmas leves után második fogásként is, desszertként is fogyasztható.
Aki szereti, dúsíthatja a mazsolán kívül aszalt gyümölcsökkel is!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.