Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Kifli Padejske kifle *

felvitel dátuma: 2016-01-04 22:55:24       mai nézettség: 1       nézettség: 559
részletes recept
Kifli Padejske kifle *
Hozzávalók 6 személyre:

1 egész élesztő,4 dl langyos tej,2 dl langyos víz,3 kiskanál ,1 kiskanál cukor,kb 850 gr liszt.
Tészta kenéshez:

140 gr sertészsír,3 tojás sárgája,1 evőkanál liszt=ezt jól kikeverjük.

Kiflik lekenéséhez:1 egész tojás
Ízlés szerint:szezámmag,mák,sajt...

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

2 dl langyos tejbe teszünk 1 evőkanál lisztet,cukrot,élesztőt ,majd hagyjuk felfutni. A többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát,majd 1 órán át kelesztjük.Amikor megkelt a tésztánk 4 darabra osztjuk, cipókká formáljuk és nagyobb tányér nagyságúra nyújtjuk,majd lekenjük a zsírós krémmel,hagyjuk pihenni 30-40 percig.Majd egymásra helyezzünk 2 darabot és egy lisztezett abroszon kihúzzuk mint a rétestésztát,nem kell nagyon vékonyra. (A másik két darab tésztával ugyanígy járunk el) .Majd a tészta egyik felét a terítő segítségével középig felgöngyöljük.A másik oldalról is elvégezzük a göngyölést,középen elvágjuk a tésztát és 7-8 cm darabokra vágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,lekenjük egy tojással tetszés szerint megszórjuk magvakkal.Előmelegített sütőben 180 szép pirosra sütjük.
Tipp:Édes változatban is elkészíthető,de akkor 3 kiskanál helyett 1 evőkanál cukorral és egy kis csipet sóval dagasztjuk be a tésztánkat. Tölthetjük a kifliket ízlés szerint !Jó étvágyat!

Szakács: Krisztina


Film link: Forrás:Coolinarika

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*