1 egész élesztő,4 dl langyos tej,2 dl langyos víz,3 kiskanál só,1 kiskanál cukor,kb 850 gr liszt.
Tészta kenéshez:
140 gr sertészsír,3 tojás sárgája,1 evőkanál liszt=ezt jól kikeverjük.
Kiflik lekenéséhez:1 egész tojás
Ízlés szerint:szezámmag,mák,sajt
2 dl langyos tejbe teszünk 1 evőkanál lisztet,cukrot,élesztőt ,majd hagyjuk felfutni. A többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát,majd 1 órán át kelesztjük.Amikor megkelt a tésztánk 4 darabra osztjuk, cipókká formáljuk és nagyobb tányér nagyságúra nyújtjuk,majd lekenjük a zsírós krémmel,hagyjuk pihenni 30-40 percig.Majd egymásra helyezzünk 2 darabot és egy lisztezett abroszon kihúzzuk mint a rétestésztát,nem kell nagyon vékonyra. (A másik két darab tésztával ugyanígy járunk el) .Majd a tészta egyik felét a terítő segítségével középig felgöngyöljük.A másik oldalról is elvégezzük a göngyölést,középen elvágjuk a tésztát és 7-8 cm darabokra vágjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,lekenjük egy tojással tetszés szerint megszórjuk magvakkal.Előmelegített sütőben 180 c˘ szép pirosra sütjük.
Tipp:Édes változatban is elkészíthető,de akkor 3 kiskanál só helyett 1 evőkanál cukorral és egy kis csipet sóval dagasztjuk be a tésztánkat. Tölthetjük a kifliket ízlés szerint !Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.