60 dkg liszt, 3 kávéskanál só, 2,5 dkg élesztő, 3 dl tej vagy víz 1 dl olaj, 1 kávésnál cukor
Kifli "máz" 1 ek só,2 ek liszt-annyi víz,hogy joghurt sűrűségű legyen.Mielőtt készre sülnek a kiflik 1 evőkanállal mintázzuk a kifliket.
lisztezett deszkára borítjuk és 12 részre osztjuk. Egyenként kb 25 cm átmérőjű vékony kockákra nyújtjuk (ahogy sikerül) és az egyik csücsküktől kezdve felsodorjuk őket. Letakarva 30percig hagyjuk pihenni a kifliket. Egy lábasba forralunk vizet ( ne bugyogjon, csak szépen gyöngyözzön) adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és egyesével beletesszük a kifliket majd 8 -ig elszámolunk lassan. A fürösztéstől lesznek szép fényesek és ropogósak. Vízből kivéve, egyből a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sülnek.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.